Hesabım
    Oscar Ödüllü Klasik "All Quiet on the Western Front"a Re-make Geliyor!

    Yeniden çevrimin başrolünde Daniel Brühl yer alıyor

    Daniel Brühl, 1930'da en iyi film dalında Oscar ödüllü kazanan klasik All Quiet on the Western Front'un yeniden yapımında rol alacak. Orijinal film, Alman Birinci Dünya Savaşı gazisi Erich Maria Remarque'nin 1929 tarihli bir romanından uyarlandı. Kitap yaygın bir savaş karşıtı bildiri olarak da kabul ediliyor ve 1.Dünya Savaşı'nı Alman askerlerinin gözünden anlatıyor. 

    Hikaye, vatansever öğretmeni tarafından orduya katılmaya itilen Alman bir öğrenci olan Paul Baumer ve bir grup arkadaşının savaşın korkunç gerçeklerine tanıklık etmelerini izliyor. Zamanla, savaş tarafından verilen fiziksel ve psikolojik hasar, ayakta kalan tek adam olana kadar arkadaşlarının birer birer ölmesini izleyen Baumer'e travmatik zararlar veriyor. 

    Hollywood Reporter, filmin, yazarlar Ian Stokell ve Lesley Paterson'un yeni senaryosu üzerinden çekileceğini duyurdu. BAFTA ödüllü yönetmen Edward Berger'e göre, filmin tamamen Almanca çekileceği bildiriliyor. Berger, kısa açıklamasında şu ifadelere yer verdi" Senaryo1918 olarak belirlenebilir, ancak doğrudan günümüze ve söylemimizin tonuna da hitap ediyor. Savaş, ülkemin bakış açısıyla hiç anlatılmamış. Filmimiz bunu yapacak, aynı zamanda fiziksel, içten ve çok modern bir film olacak. Hiçbir zaman bu hikaye Almanca bir filme dönüştürülmedi. Artık izleyicilerimize gerçekten dokunacak bir savaş karşıtı film yapma şansımız var."

    Daniel Bruhl, 214 yılında Rush, 2019 yılında ise The Alienist performanslarıyla Altın Küre adaylıkları kazandı. Goodbye Lenin filmiyle daha çok kişi tarafından tanınmaya başlayan oyuncu, usta yönetmenlerle de çalıştıktan sonra Marvel karakteri Zemo rolüyle genç neslin de hayranlığını kazandı. Bruhl'ün de yer alacağı All Quiet on the Western Front, 2021 yılında gösterime girecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top