Hesabım
    "The Eternals"da İlk LGBTQ Öpüşme Sahnesine Yer Verilecek!

    The Eternals'tan yeni detaylar...

    Marvel Sinematik Evreni'nin dördüncü evre filmlerinden biri olan "The Eternals"ın LGBTQ bir süper kahramana sahip olacağı geçtiğimiz yıl San Diego Comic-Con sırasında açıklanmıştı. Yakın zamanda çekimlerinin sona erdiği açıklanan The Eternals'ın oyuncularından Haaz Sleiman, bu konuda tüyo verdi. Sözleri, Brian Tyree Henry'nin canlandırdığı kahramana yönelikti.

    Marvel Sinematik Evreni, çeşitlilik sağlamadığı gerekçesiyle bugüne kadar sık sık eleştirilere maruz kaldı. Özellikle Valkyrie karakteriyle ilgili birçok dedikodu çıkmış, sonra olarak ise Captain Marvel ile Valkyrie arasında bir şey olup olmayacağı merak uyandırmıştı. Marvel, yaklaşık olarak 20 film boyunca yalnızca bir kez LGBTQ karaktere yer vermişti. Bu da Avengers: Endgame'de Joe Russo'nun yer aldığı sahneden ibaretti. Jack Kirby'nin yaratıcısı olduğu çizgi romanlardan uyarlanan The Eternals'da gerçekten bir baş karakterin LGBTQ olacağı açıklanmıştı. Bu karakterin trans olabileceği söyleniyordu. Şimdi ise oyuncular arasında yer alan Haaz Sleiman açıklama yaptı ve Brian Tyree Henry'nin canlandırdığı Phastos karakterinin eşcinsel olduğunu ve bir aileye sahip olduğunu belirtti.

    Söylediklerine göre filmde bir ilk yapılarak öpüşme sahnesine yer verildi: "Bu çok güzel, çok dokunaklı bir öpücük. Sette herkes ağladı. Bana göre, queer bir ailenin ne kadar sevgi dolu ve harika olabileceğini göstermek çok önemli. Brian Tyree Henry harika bir aktör ve bu bölüme çok katkı sağladı. Bir noktada gözlerindeki çocuğu gördüm. Bence bu dünyanın biz queer topluluğu üyelerinin bir noktada çocuk olduklarını hatırlaması için çok önemli. Bunu unutuyoruz, çünkü hep cinsel olarak ya da asi olarak tasvir ediliyoruz. İnsani kısımla bağdaştırmayı unutuyoruz."

    Eternals halkı, insanları, humanoid ırkı Deviant'lara karşı savunmak için Dünya'ya gönderilen ölümsüz ve çok güçlü bir insan türü. Kozmik varlıklar olan Celestials, insanlar üzerinde deneyler yaparlar. Genetikleri değiştirilen insanlar yaratan Celestials'ı konu edinen çizgi romanlarda bu insanlar hem süper güçlere sahiplerdir, hem de yarı ölümsüzlerdir. Ayrıca vahşi bir ırk olan Deviants'ı da yaratmış bulunan Celestials, insanlık tarihinin arka planında yer alan iki ırk yaratmış olur. Eternals ve Deviants, tarih boyunca birbirleriyle çatışma içinde olacaklardır.. Filmin oyuncu kadrosunda Angelina JolieRichard MaddenSalma HayekGemma ChanKit HaringtonKumail Nanjiani , Brian Tyree Henry, Barry Keoghan, Dong Seok MaLia McHugh gibi isimler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top