Hesabım
    Netflix, Sinema Faaliyetlerini Artırmak İçin Yeni Adımlar Atıyor

    Netflix, sinemalardaki varlığını artırmak için uzman isimleri işe aldı.

    Netflix, her geçen yıl sektörün öncü şirketi olma amacıyla yeni adımlar atıyor. Bu kez de sinemalardaki varlıklarını sürdürüp, sinema sektöründe daha iyi bir yer edinebilmek için, konunun uzman isimlerini işe aldı. Böylece bu yıl pek de başarılı olamayan Oscar stratejisinin, 2021 yılında daha güçlü olması planlanıyor.

    Geçtiğimiz aylarda duyurulanlara göre Netflix, Oscar planları için New York'ta Paris Theatre'ı kiralamıştı. Böylece Oscar yarışmasına gönderdiği filmlerden Marriage Story, The Irishman, Dolemite Is My NameThe Two Popes yapımlarının Akademi'nin şartlarına uyum sağlaması için bu sinemalarda gösterime girmesi sağlanmıştı. Ancak yine de Hollywood sektörünün Netflix'i ve yapımlarını tam olarak sinema ile bağlantılı görmemesi nedeniyle, şirketin sektörde olumlu bir kabul gördüğü söylenemiyordu. Şimdi ise Netflix, önümüzdeki yılın Akademi Ödülleri'ne hazırlık olarak yeni bir strateji oluşturulması için hazırlıklara başladı. İlk adımlar, iki emektar ismin işe alınmasıyla atıldı. Uluslararası Finans Kurumu'nun sinema dağıtım bölümünün başında bulunan Justin DiPietro ve Museum of the Moving Image'ın 33 yıllık şef küratörü David Schwartz bu iki isim oldu. DiPietro, önümüzdeki ay içerisinde New York'tan yeni işi için Los Angeles'a geçiş yapacak ve Netflix'in sinema pazarlama departmanının başına geçecek. Scwartz ise Kasım ayında ayrıldığı işinin ardından, Netflix'te sinema planlaması yapma konusunda yönetici olacak  ve Paris Sineması'nı denetlemede görev alacak.

    Netflix, ayrıca geçtiğimiz dönemlerde başka film şirketlerinden birçok ismi kadrosuna alarak sektör hakkında deneyimli isimlerden yardım almaya başlamıştı. 20th Century gibi önemli şirketlerde görev alan isimler Netflix'e geçiş yapmıştı. 20th Century'nin bu konuda Netflix'ten şikayetçi olduğu biliniyor. Çünkü Netflix, o dönemki adıyla Fox ile anlaşmalı olan çalışanları -Fox'un iddiasına göre- çalarak bünyesinde çalıştırmaya başlamıştı. Bu nedenle iki şirket davalık olmuştu.

    Bu yıl boyunca Netflix'te David FincherSpike Lee gibi önemli yönetmenlerin iddialı filmleri gösterime girecek. Bu durumda Netflix'in bu isimler için Oscar stratejisini ilerletmeye çalıştığı öngörülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top