Hesabım
    Netflix, Platforma Yeni Özellik Ekliyor

    Netflix, top 10 özelliğini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

    Her geçen gün büyüyen online streaming platformu Netflix, yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bu özelliklerden biri bulunulan ülkede en çok izlenen yapımları gösterecek "Top 10" listesiyken, diğeri kullanıcıların önerisi üzerine bir süre önce uygulamaya geçirilmeye başlanan otomatik oynatmayı durdurma olacak gibi görünüyor.

    Netflix'in gündeminde birkaç konu birden bulunuyor. Bir yandan sinema sektöründe kendini kabul ettirmeye çalışması nedeniyle işinin uzmanı olan isimlerle iş birliği yapmaya başlayan Netflix, diğer yandan platformunu geliştirme sürecini yürütüyor. Online streaming platformuna iki yeni özelliğin gelmesi planlanıyor. Öncelikle kullanıcılar otomatik fragman oynatma özelliğinin kaldırılmasını talep ediyor. Twitter üzerinden Netflix'e bu isteğini açıklayan bir kullanıcı şirketten olumlu yanıt almıştı. Bunun üzerine artık 'Profili yönet' sekmesinden anasayfa üzerindeki otomatik oynatmalar durdurulabilecek hale getirildi. Netflix'in bunun üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğü de söyleniyor.

    İkinci olarak ise Top 10 özelliği geliyor. Netflix'ten gelen açıklamaya göre diziler ya da filmler sekmesine tıkladığımızda 'En Popüler 10 Dizi', 'En Popüler 10 Film' benzeri Top 10 içerikli birçok liste karşımıza çıkacak. Bu içerikler bulunulan ülkedeki en popüler yapımlardan oluşacak. En popüler içerikler, son 28 gün boyunca izlenilenlere dayanarak oluşturulacak ve içeriğin ilk iki dakikasının izlenmesi istatistik çıkarılması için yeterli görülecek. Yeni özelliği önümüzdeki günlerde platformda göreceğiz gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top