Hesabım
    Neil deGrasse Tyson, "Marriage Story"yi "Divorce Story" Yapmak İstiyor

    Neil deGrasse Tyson, sosyal medyada tartışma yarattı, Netflix de yanıt vermekte gecikmedi.

    Cosmos belgesel serisinin anlatıcı ismi Neil deGrasse Tyson, sosyal medyada "Marriage Story" hakkında sarf ettiği sözler nedeniyle olay oldu. Tyson, Noah Baumbach imzalı Marriage Story'nin adının Divorce Story (Boşanma Hikayesi) olması gerektiğini savundu. Bunun üzerine Netflix'ten beklenmedik ve ironik bir cevap geldi...

    Belgesel yapımların anlatıcılığını üstlenmesiyle tanınan ve aslında bir astrofizikçi olan Neil deGrasse Tyson, Oscar Ödülleri'nin birçok kategorisinde aday gösterilen Marriage Story ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Tyson, Marriage Story'nin adının 'Evlilik Hikayesi' olmaması ve 'Boşanma Hikayesi' olması gerektiğini savundu. Bunun üzerine Netflix'ten cevap geldi: "Bu paylaşım başlığın Nicole ve Charlie'ye ithaf edildiğini varsayıyor. Ama ya başlık Nicole ve erkek arkadaşının filmin sonunda hallerine gönderme yapıyorsa? Ya bu hikaye onun nasıl erkek arkadaşıyla evlendiğiyle ilgiliyse?"

    Marriage Story, evli bir çiftin New York'tan Los Angeles'a kadar uzanan boşanma hikayesini konu ediyor. Bir yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole, evliliklerinde sona gelen bir çiftir. Boşanmaya karar veren çift, bu süreci kolayca sona erdirmeyi düşünse de işler pek de düşündükleri gibi gitmez. Çocuklarının velayeti işin içine girince, süreç beklediklerinden daha karmaşık bir hal alr. Çiftin bu sırada hayalarına farklı şehirlerde yön vermeye çalışması, işlerin iyice kızışmasına neden olur. Carlie projelerini sürdürmek için New York'ta kalmak isterken, Nicole ise kadrosuna katıldığı televizyon dizisi için Los Angeles'ta yaşamayı planlar. Uzun zaman boyunca içlerinde gömülü kalmış kızgınlıklar da bu giderek agresifleşen boşanma sürecinde ortaya çıkmaya başlar. Oscar Ödülleri'nde Marriage Story'de rol alan Laura Dern'e bu performansı için En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü takdim edildi. Ayrıca film, En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Müzik kategorilerinde aday gösterilmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top