Hesabım
    Fransa, Çeşitliliğe Yer Vermediği İçin Cesar Ödülleri'ni Protesto Ediyor!

    Cesar Ödülleri protesto ediliyor.

    Bu gece Paris'te gerçekleştirilecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak olan Cesar Ödülleri nedeniyle Fransa'da tansiyon yükseliyor. Geçtiğimiz dönemlerde çıkan tartışmanın nedeni çocuk tacizcisi olarak anılan Roman Polanski'nin 12 dalda aday gösterilmesi olurken, bu kez siyahi oyuncular adaylıklarda çeşitliliğe yer verilmemesi nedeniyle Cesar Ödülleri'ni protesto ediyor.

    Dünyanın dört bir yanındaki ödül törenlerinde kadınların, farklı ırkların, farklı cinsel yönelime sahip sanatçıların ya da politik nedenlerle aday gösterilmeyen filmlerin yer bulamaması büyük bir tartışma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Golden Globe, BAFTA ve Oscar Ödülleri bu konuda eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Bu eleştirilerden yalnızca Akademi Ödülleri Parasite'ı ödüllendirmesiyle kurtulabilmişti. Şimdi ise sırada Fransa'nın Oscar'ı olarak anılan Cesar Ödülleri bulunuyor. Aïssa Maïga, Eriq Ebouaney, Sonia Rolland, Edouard Montoute, Jimmy Jean-LouisOlivier Assayas, Mathieu Kassovitz, Julien Leclercq ve Gabrielle Lazure gibi isimlerin aralarında yer aldığı Fransız 30 oyuncu ve yönetmen, ödüllerle ilgili ortak bir açıklamada bulundu: "Cannes Film Festivali'nde Afrikalı Amerikalı yönetmen ve yapımcı Spike Lee'nin jüri başkanı olarak seçildiği, ama aynı zamanda siyahi oyuncuların önemsiz rollere verilerek Cesar Ödülleri'nde hatırlanmamasına neden olan Fransa'da yaşanan bir paradoksa değinmek istiyoruz..."

    Le Parisien'de yer alan bu açık mektupta, #BlackCesars hashtaginin açılımı yapıldı ve ödül töreninde bununla ilgili etkinlik gerçekleştirileceği açıklandı. Geçtiğimiz gün de Roman Polanski bir açıklama yapmış ve ülkedeki aktivistler tarafından Cesar Ödülleri'ne katılmaması için tehdit edildiğini belirtmişti. Tecavüz ile suçlanan yönetmen, Cesar Ödülleri'nde An Officer and A Spy filmiyle 12 kategoride aday gösterilmişti. Cesar Ödülleri bu akşam sahiplerine takdim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top