Hesabım
    "Black Widow" ve "Fast & Furious 9" Koronavirüs Tehlikesi Altında mı?

    Bu filmler koronavirüsten etkilenebilir.

    Geçtiğimiz gün içerisinde 25. Bond filmi "Ölmek İçin Zaman Yok"un vizyon tarihinin koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği resmi olarak açıklandı. Bu durum, sinema sektörünün dünya çapında salgından ne kadar etkilendiğinin kanıtı oldu. Şimdi ise gözler diğer büyük gişe beklentilerine sahip filmlere çevrildi. Bu filmler arasında Black Widow ve Fast & Furious 9 bulunuyor.

    Asya'daki film pazarlarının korona salgını nedeniyle dünyadan çekilmesi, sinemaların kapanması ve filmlerin dağıtımlarının yapılamayacak duruma gelmesi üzerine, film şirketleri birer birer vizyon tarihlerini erteleyecek gibi görünüyor. Deadline'ın kaynaklarına göre, No Time To Die'ın vizyon tarihinin 2020 Nisan'ından 2020 Kasım'ına ertelenmesinin ardından film şirketleri aralarında görüşmeler yapmaya başladı. Tahminlere göre önümüzdeki üç ay boyunca vizyon takviminde yer alan filmler ertelenecek. Tabii salgından en zararlı çıkacak olan filmler, uzun süredir büyük gişe beklentileriyle vizyona girmeye hazırlanan filmler olacak. Black Widow ve Fast & Furious 9 filmleri de bunlar arasında yer alıyor. Black Widow'un vizyon tarihi 1 Mayıs olarak bilinirken, Fast & Furious 9'ın izleyicileriyle buluşma tarihi savaşta yaşamını yitiren Amerikalıların anıldığı Memorial Day olacak. Ancak şirketlerin böyle büyük filmlere karşı sorumlulukları düşünüldüğü zaman zarar etmeyi göze almayacakları düşünülüyor.

    Güney Kore, Tayvan, Filipinler, Hong Kong ve dolayısıyla Çin'in film pazarlarının çöküşe uğradığı şu günlerde daha fazla filmin, şirketin ve festivalin etkilenmesi kaçınılmaz bir durum olacaktır. O ülkelerden Avrupa ve Amerika'ya yapımcılar ve alıcılar gelemezken, aynı şekilde Hollywood ve Avrupa'nın da salgının yoğun olduğu ülkelerle iletişimi kesilecek gibi görünüyor. Captain Marvel filmi göz önünde bulundurulduğunda filmin gişesinin %35'inin Asya ülkelerinden geldiği görülüyor. Bu durumda hasılatın %35'inin eksilmesi, büyük bir zarar anlamına gelecektir. Her ne kadar Disney, Onward animasyon filminden 100 milyon dolarlık açılış beklese de, salgın sonrası sektörün başına gelecekler öngörülebilir durumda değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top