Hesabım
    Karyn Kusama, Blumhouse'un Dracula'sını Yönetecek!

    Dracula'nın yönetmeni belli oldu.

    Jason Blum'un kurucusu olduğu Blumhouse aracılığıyla yeni bir Dracula filminin hayata geçirileceği resmi olarak duyuruldu. Bram Stoker'ın kitabından ilham alınarak uyarlanacak olan Dracula'nın yönetmen koltuğuna oturacak ismi Karyn Kusama olduğu açıklandı.

    The Hollywood Reporter'ın haberine göre Universal, canavar evrenini genişletmeye devam ediyor. Daha doğrusu filmlerini birer birer modern dünyaya uyarlamaya devam ediyor. Son olarak Görünmez Adam'ı vizyona sokan Universal, bu kez Dracula için harekete geçti. The Invitation, Girlfight, Destroyer gibi önemli yapımlar sayesinde tanıdığımız Karyn Kusama, Dracula'nın yönetmen koltuğuna geçen isim olacak. Blumhouse ise filmin yapımcılığını üstlenecek. Henüz Blumhouse ve Universal arasında yapılan anlaşma ilk aşamasında bulunuyor.

    Universal ve Blumhouse'un ortak olarak hayata geçirdiği Görünmez adam 7 milyonluk bütçesine karşılık iki haftada 48 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Bu nedenle Universal, Blumhouse ile olan ortaklıklarını artıracak gibi görünüyor. Dracula'nın yanı sıra James Wan'in yönetmen koltuğuna oturacağı bir canavar filmi için daha harekete geçilmesi bekleniyor.

    Bram Stoker'ın yazarı olduğu klasikleşmiş eser Dracula'nın, neredeyse sinemanın icadından beri beyaz perdeye aktarıldığını söyleyebiliriz. Son olarak Netflix'te gösterime sunulan ve Claes Bang'in başrolünde bulunduğu üç bölümlük bir Dracula dizisi yapılmıştı. Her ne kadar Claes Bang bu rol için biçilmiş kaftan olsa da, Dracula'nın modernleştirilmesiyle ilgili sorunların olduğu gözlerden kaçmamıştı. 2014 yılında da Luke Evans'ın Dracula'ya hayat verdiğini görmüştük. Ancak bu film daha çok bir savaş filmi olarak karşımıza çıkmıştı. Karyn Kusama'nın The Invitation ve Jennifer's Body filmlerine imzasını attığı düşünülürse, Dracula'nın bu kez tam anlamıyla bir korku filmi olarak karşımıza çıkma ihtimalinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top