Hesabım
    Coronavirüs Nedeniyle Ertelenenler: "Mulan", "The New Mutants", "Antlers"

    Salgın nedeniyle ertelenen filmlerin arasına yenileri eklendi.

    Tüm dünyaya yayılan coronavirüs salgını nedeniyle insanların kalabalık bir şekilde toplanma ihtimallerinin bulunduğu her yer kepenklerini indirirken, ertelenen filmlere yenileri eklendi. Halkın kalabalık olma gerekçesiyle gitmek istemediği sinemalardan çekilen filmler arasında bu kez Mulan, Antlers ve The New Mutants bulunuyor.

    Mart ve Nisan ayı içerisinde vizyona girecek olup, büyük gişe hasılatı bekleyen filmler birer birer vizyon tarihlerini ertelemeye devam ediyor. Öncelikle Fast & Furious 9 ile Sessiz Bir Yer 2'nin ertelendiği resmi olarak açıklanmıştı. Şimdi ise bu filmlere Disney'in elinde bulunan ve en büyük hasılatı Çin'den elde etmeyi bekleyen Mulan, yaklaşık olarak 2 yıldır vizyona girmeyi başaramayan ve bir kez daha şanssızlığa yakalanan The New Mutants ve yılın en sağlam korku filmlerinden biri olması beklenen Antlers eklendi.

    Disney, bir açıklamasında ertelemelerle ilgili şu sözleri sarf etti: "Herkesin bildiği gibi bu hızla gelişen bir durum ve sizleri çok dikkatli olmanız adına Mulan'ın, The New Mutants'ın ve Antlers'ın vizyon tarihlerini ertelediğimizden haberdar etmek istiyoruz. Sinemaseverlerin deneyimlerine inanıyoruz ve ileri bir tarihte açıklamak üzere 2020'de yeni potansiyel vizyon tarihlerine bakıyoruz."

    Coronavirüs salgınıyla birlikte yalnızca filmler ertelenmiyor; aynı zamanda yılın en büyük film pazarlarına sahip olan festivaller de ertelemelerle yüzleşmek durumunda kalıyor. SXSW Festivali'nin ardından Cannes Film Festivali başkanı Pierre Lescure açıklama yapmış ve Nisan ayına kadar bekleyeceklerini, henüz ufukta bir iptalin olmadığını belirtmişti. Lescure, dünya çapında alınan salgın tedbirlerinini Nisan ayından itibaren hepimize nefes aldırabileceğini umut ettiklerini ifade etti.

    İptal edilen film ve festivaller için yeni tarihlerin açıklanması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top