Hesabım
    Coronavirüs Salgınına Karşı Streaming Platformları Ne Yapabilir?

    Netflix, Disney+, Apple TV+, HBO Max gibi platformların kısa vadeli gelecek planları ne?

    Coronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında kapatılma aşamasına gelen sinemaların, ertelenen festivallerin, etkinliklerin, filmlerin aksine streaming platformlarına herkes kolaylıkla ulaşabiliyor. Her ne kadar Netflix, Disney+, Hulu gibi platformlar da diğer film şirketleri gibi yeni bir içerik üretemeyecek olsa da, bu durum var olan içeriklerini fazlalaştırmayacakları anlamına gelmiyor. Pekiyi online streaming platformlarının salgın süresince gerçekleştirecekleri planları neler?

    Coronavirüs salgınının Çin ve İtalya başta olmak üzere dünyanın her yerine yayılması üzerine bu durumdan çok fazla etkilenen sektörlerden biri sinema ve televizyon sektörü oldu. SXSW gibi önemli festivaller ertelendi ve Cannes da ertelenme tehlikesi altında bulunuyor. Yılın en önemli filmleri olarak kabul edeceğimiz No Time To Die, The New Mutants, A Quiet Place 2, Mulan gibi filmlerin vizyon tarihleri ertelemelere tabi tutuldu. Aslına bakılırsa bu durumdan Netflix de etkilendi ve tüm yapımlarının çekimlerini durdurduğunu açıkladı. Genel düşünceye göre Netflix gibi online streaming platformlarının corona salgınından etkilenmeyecek, hatta herkesin sinemalara gitmek yerine daha fazla üyelik satın alıp streaming platformlarına yönelecekti. Yöneliyor olabilirler, ancak Netflix'in gelecekte kâr edeceği onlarca film ve dizinin belirsiz bir süreliğine ertelendiği gerçeğini değiştirmiyor.

    Disney'e gelirsek, neredeyse 100 yıldır film ve dizi üretmesi nedeniyle Disney+, önümüzdeki aylar boyunca onlarca yapımı platformuna ekleyebilir. Bu nedenle en sorun yaşamayacak platformun Disney+ olduğunu söyleyebiliriz. HBO, Mayıs ayı içerisinde HBO Max isimli streaming platformunu açmaya hazırlanıyor. HBO'nun elinde belki de tarihin gelmiş geçmiş en iyi dizilerinin olduğunu biliyoruz. Bu nedenle şirket The Wire, Sopranos, Friends, The LeftoversGame of Thrones gibi dizilerini izlemeye açıp izleyici kitlesini uzun süre elinde tutabilir. Ancak Apple TV+ için aynı şeyi söylemek mümkün olmayabilir. Tamamen yeni içerik üretme peşinde olan Apple TV+'ın şimdiden The Morning Show gibi dizileri durduruldu. Bu durumda yeni kısa vade politikalarının ne olacağı bilinmiyor.

    Tabii tüm bunlar coronavirüsün etkilerinin ne kadar süreceğine bağlı durumda bulunuyor. Eğer ki yalnızca Mart ve Nisan ayları etkilenecekse, streaming platformlarının elinde birçok seçenek bulunuyor. Ancak daha uzun sürerse, bu platformların daha etkili yollara başvurması gerekecektir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top