Hesabım
    2020 Yazında Filmler Vizyona Girebilecek mi?

    Coronavirüs salgını sinema sektörünü nasıl yönlendiriyor?

    Coronavirüs salgınıyla birlikte Mart, Nisan ve Mayıs ayında gösterime sunulacak olan onlarca filmin vizyon tarihi ertelendi. Ancak sinemaların tüm yaz boyunca kapalı kalacağı öngörülüyor. Bu durumda yaz aylarında vizyona girecek filmlere ne olacak?

    Şimdiye kadar ertelenen Mart, Nisan ve Mayıs filmleri arasında Black Widow, No Time To Die, A Quiet Place 2, Spiral: Testere Devam Ediyor, Woman In The Window, The New MutantsMulan gibi yapımlar bulunuyor. Ancak tabii ki Mayıs ayı bitince her şey bir anda yoluna giremeyecek. Milenyum sonrasında bu kadar güçlü bir olaya ilk defa tanık olunurken, coronavirüs salgınının etkisinin ne kadar süreceği tahmin dahi edilemiyor. Bu nedenle şimdilik öngörülenlere göre sinemalar en azından Ağustos ayına kadar kapalı kalabilir. Ülkemizde yalnızca birkaç hafta olacağı söylendi. Ancak Amerika gibi önceleri salgının etkisini kabul etmeyen, ancak sonradan durumun vahametinin farkına varan ülkeler daha uzun süreli tahminler yürütmeye başladı.

    Christopher Nolan birkaç gün önce açıklama yaparak Temmuz ayında vizyona girecek olan Tenet filmini IMAX'ten izlemeyi unutmamız gerektiğini, insanların gerekirse iPhonelarından izleyebileceklerini söylemişti. Yaz aylarında vizyona girecek önemli filmler arasında Wonder Woman 1984, Jungle Cruise, Top Gun: Maverick, Artemis Fowl, Soul, Free Guy, Ghostbusters: Afterlife, Peter Rabbit 2Bill & Ted Face The Music gibi yapımlar bulunuyor. Şimdilik film şirketleri Temmuz ve Ağustos ayları için daha pozitif bir yaklaşım sergiliyor. Ancak eğer ki vizyon tarihleri Ağustos sonrasına çekilse bile büyük bir film yığılması olacaktır. İnsanların sinemaya ayırdığı sonsuz bir bütçenin olmaması nedeniyle aralarından en güçlü olanlar seçilecektir. Her türlü durumda coronavirüs salgınının etkisi, birçok film için olumsuz olacaktır.

    Universal, şimdilik VOD sistemini oturtmaya çalışıyor. Böylece çok kısa süre vizyonda kalabilen The Invisible Man, EmmaTrolls World Tour gibi filmleri insanlar kiralayıp satın alabilecek. Ayrıca Sony de aynı karara vararak yalnızca 3-4 gün kadar vizyonda kalabilen Bloodshot'ın 24 Mart'tan itibaren VOD olarak ulaşılabilir olduğunu açıkladı. Birds of Prey için de aynı mücadele veriliyor. Film, vizyonda bulunduğu süre boyunca büyük bir gişe yapamadı. Şimdi ise bu durum VOD ile kurtarılmaya çalışıyor gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top