Hesabım
    Harvey Weinstein'in Mahkumiyeti, New York Devlet Hapishanesinde Başladı

    Harvey Weinstein, 23 yıllık cezasını çekmeye başladı.

    Birkaç yıl önce tüm dünyanın gündemine oturan film yapımcısı Harvey Weinstein, taciz ve tecavüz suçlarından geçtiğimiz haftalarda 23 yıl hapse mahkum edilmişti. Weinstein sonunda 23 yılını geçireceği New York devlet hapishanesinde mahkumiyet hayatına başladı.

    68 yaşına basan film yapımcısı Harvey Weinstein'ın, bir kuaför olan Jessica Mann'in kendisine yıllar önce tecavüz etmesi üzerine suç duyurunda bulunması, yapımcının tüm suçlarının yavaş yavaş ortaya dökülmesine neden olmuştu. Weinstein'ın kendisine taciz ya da tecavüzde bulunduğunu söyleyen kadınlar hızla #MeToo ve Times Up hareketlerini oluşturmuşlardı. Bununla birlikte Hollywood'da kadınları istismar eden birçok yapımcı, yönetmen, oyuncunun adı birer birer ortaya çıkmış ve kadınlar sektörde seslerini yükseltmeye başlamıştı. Şimdi ise Harvey Weinstein hükmedildiği 23 yıllık cezasını çekmeye başladı. New York devlet hapishanesine götürülen Weinstein, 24 Şubat tarihinde suçlu bulunmuş ve hakkında 25 yıl istenmişti. Tanıklık yapan isimler arasında Dawn Dunning, Miriam Haley, Jessica Mann, Annabella Sciorra, Tarale Wulff, Lauren Young bulunuyordu. Bölge savcıları bu tanıklık yapan kadınların 21. yüzyılda büyük bir suça karşı çıkarak tarihe kazındıklarını dile getirdiler. Beş avukatla birlikte mahkemeye katılan Weinstein'ın avukatları arasında kendisi de bir kadın olmasına rağmen hemcinslerine ve #MeToo hareketine karşı çıkan Donna Rotunno da bulunuyordu.

    Geçtiğimiz hafta içerisinde Harvey Weinstein'ın 23 yıl ceza almasına karar verildi. Harvey Weinstein, 75'ten fazla kadını istismar etmekten suçlu bulundu. Yapımcı, şimdiye kadar Oscar almış birçok filme şirketiyle birlikte imzasını atmıştı. Ancak olayların ortaya çıkmasının ardından yapımcının elinden şirketi de dahil olmak üzere çoğu mülkiyeti alındı. Şimdi ise New York devlet hapishanesinde cezasını çekiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top