Hesabım
    Çin Sinemalarını Geri Kazandırmak İçin Harry Potter Görevde!

    Harry Potter serisinin ilk filmi 3D ve 4k olarak Çin sinemalarında olacak..

    Warner Bros. yakın zamanda yaptığı açıklamada, “Harry Potter ve Felsefe Taşı”nın 3D ve 4K restorasyonunun haftalarca süren Coronavirüs kapanışlarından sonra izleyicileri geri kazanmaya çalışan Çin sinemalarının yeniden açılışının ilk filmleri arasında olacağını söyledi. Stüdyo, haberi Harry'nin yeşil mürekkeple yazılmış kabul mektubu ile birlikte takdim ettiği yeni resimli bir posterle duyurdu ve “sihir geliyor” notunu düştü.

    Resmi bir vizyon tarihi henüz açıklanmadı ama genel bilet uygulaması Maoyan'da 30 Nisan olarak listeleniyor. Bu, filmin genellikle yılın en yoğun hafta sonlarından biri olan 1 Mayıs İşçi Bayramı tatili boyunca kalabalıkları çekecek şekilde konumlandırıldığını gösteriyor. Bazı küçük sinemalar sessiz sedasız hizmete açıldı. Çoğu, haftalardır virüsün yeni onaylanmış vakalarının olmadığı Sincan bölgesinde bulunuyor. Ancak Pekin ve başka yerlerdeki sinemalar şimdi yeniden açılmaya hazırlanıyor.

    “Harry Potter ve Felsefe Taşı” 2002 yılında Çin'de sadece 10 milyon dolar hasılat elde etmişti. Ancak, sonradan serinin devamı ve kitap serisi büyük başarı elde etti. Tabii Çin sinema endüstrisi o zamanlar son yıllarda olduğu kadar geniş ve güçlü değildi. Şimdiki hasılatına göz atabileceğimiz benzer film Fantastik Canavarlar'ın iki filmi en yüksek  80 milyon dolar hasılata ulaştı. Harry Potter şimdi olsaydı ne kadar iyi hasılat yapabileceğini tahmin etmek güç değil.   

    Warner Bros. henüz detaylı bir açıklamada bulunmadı. Bu nedenle stüdyonun bu gösterimlerde Çin gişe gelirlerinin % 25'lik payını alıp almayacağı bilinmiyor. “Capernaum”un arkasındaki Pekin merkezli firma olan Road Pictures ve diğer Çinli distribütörler sinemalara paylarını bağışlayarak kendi paylarından vazgeçtiler.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top