Hesabım
    Coronavirüs Salgını Nedeniyle Streaming Platformları Dev Yükselişte!

    Salgın eğlence sektöründe nelere yol açtı?

    Coronavirüs salgınının dünya çapında eğlence sektörüne vurgun yapması nedeniyle, tüm sektör yeniden düzenleniyor. Bu süreçte evine kapanan izleyiciler streaming platformlarına yöneliyor. Analiz firması Antenna'nın yaptığı araştırmaya göre streaming üyelikleri birkaç gün içerisinde katlanarak artış yaşadı.

    Televizyon ve sinema sektöründeki tüm akışın durdurulduğu coronavirüs salgını günlerinde, streaming platformları her zaman olduğundan daha fazla yükselişe geçmiş durumda gibi görünüyor. Forbes'un haberine göre özellikle Disney+, bu durumdan yüksek kazançlar elde etmeyi başarıyor. İstatistiklere göre Disney+, 14 ile 16 Mart tarihleri arasında var olan üyelerini geçmiş haftalardaki sayısına göre üç kat artırdı. Haberdeki istatistikler Antenna isimli analiz şirketinin verilerine dayanıyor.

    Disney+, Kasım ayı içerisindeki açılmış ve bir Star Wars dizisi olan The Mandalorian sayesinde 3 Şubat tarihine kadar 28 milyon üye sayısına ulaşmıştı. Bu sırada diğer streaming platformlarında yer alan film ve dizilerini çekmiş, filmleri kendi platformunda yayınlamaya başlamıştı. Bu nedenle Netflix'ten izleyici çaldığı da söylenenler arasında bulunuyor. Disney+ bunun ardından geçtiğimiz hafta 7 ülkede daha açılışını yaparak Avrupa'daki izleyicileriyle buluşmaya başladığını ilan etti. Bu durumun da üye sayı artışındaki katkısının büyük olduğunu belirtmek gerekiyor. Disney+'ın yanı sıra HBO Now ve Showtime da üye sayılarını %90'a varan oranlarda artırmayı başardı. Apple TV+, %10 ile bu artışların en düşük oranına sahip. Hulu ve CBS All Access'in istatistiklere dahil edilmediği belirtilenler arasında bulunuyor. Netflix'e gelirsek, dev streaming şirketi bu süreçte %47'lik artış gösterdi.

    Coronavirüs salgınının etkileri büyümeye devam ediyor. Yapım şirketleri, dağıtım şirketleri, streaming platformları salgının sektöre etkilerini en aza indirgemeye çalışıyor. Tabii bu sırada onlarca film ve dizi ertelendi, çekimleri durduruldu. Netflix'ten gelen açıklamaya göre şimdilik 2020 yılının sonuna kadar ellerinde yayınlanacak içerik bulunuyor. Ancak sonrasında ne olacağı bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top