Hesabım
    James Mangold, Indiana Jones 5 İçin Görüşmelere Devam Ediyor

    James Mangold uzun süredir Indiana Jones serisi için görüşmeler yapıyor.

    Usta yönetmen Steven Spielberg'ün yaratıcısı olduğu Harrison Ford başrollü "Indiana Jones" serisinin beşinci filmiyle ilgili yeni bir bilgi öğrenildi. Vizyon tarihi 2022'ye alınan Indiana Jones 5'in yönetmen koltuğuna oturmak için James Mangold ile görüşmelerin devam ettiği söyleniyor.

    Henüz resmi olarak yönetmen koltuğuna kimin oturacağı konusunda bir açıklama getirilmeyen Indiana Jones 5'in çekileceği bir süredir bilinenler arasında yer alıyor. Steven Spielberg yaptığı duyuruyla birlikte filmin yönetmenliğini üstlenmeyeceğini belirtmişti. Bu konuda adı geçen bir diğer isim Ford V. Ferrari ve Logan yapımlarının başarılı ismi James Mangold olmuştu. Mangold ile görüşmelerin yapılmaya devam edildiği öğrenildi. Mangold, Tom Cruise'lu Knight and Day gibi yüksek bütçeli filmlere imza atmıştı. 

    Indiana Jones serisinin son filmi Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, 2008 yılında izleyicileriyle buluşmuştu. Ancak bunun ardından seri uzun bir sessizliğe büründü. İlk kez 1981 yılında vizyona giren Raiders of The Lost Ark filmiyle başlayan Indiana Jones serisinin beşinci filmine kavuşacağı bir süre önce kesinleşmiş, ancak çeşitli aksaklıklara maruz kalmıştı. Bu aksaklıklar ise Steven Spielberg'in de Harrison Ford'un da kendi projeleriyle ilgileniyor olmalarıydı.

    Indiana Jones 5'in orijinal vizyon tarihi 19 Temmuz 2019'du. Bu tarih değiştirilerek 9 Temmuz 2021 seçilmişti. Şimdi ise son tarih olarak 29 Temmuz 2022 belirlendi. Son Indiana Jones filminin konusu ise şöyleydi: Soğuk Savaş sırasında Sovyet ajanları, Profesör Henry Jones’u izlemektedirler. Genç bir adamın, kendisine yaşlı ve bunak bir meslektaşı olan Oxley’den şifreli bir mesaj getirdiğine şahit olurlar. Yetenekli Irina Spalko’nun öncülüğünde Sovyetler, Jones ve genç adam Mutt’un peşine takılırlar. Oxley’in şifresi ile kuvarstan yapılma efsanevi bir kafatası bulurlar. Eğer Jones, kafatasını yasal olarak ait olduğu yere götürebilirse her şey yoluna girecektir. Ancak Irina, onu ele geçirirse, Batıyı tehlike altında bırakabilecek bir güce sahip olacaktır. Yaşlı profesör ve genç adam güçlerini, Jones’un geçmişinden gelen bir kadının gücü ile birleştirerek ormanın tehlikeleri ve doğaüstü olaylar ile yüzleşirler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top