Hesabım
    BluTV'de Hangi Başka Sinema Filmleri Var?

    Başka Sinema filmleri BluTV'de gösterime girmeye başladı.

    Başka Sinema, sinema sektörünün tamamen durduğu coronavirüs salgını günlerinde BluTV ile iş birliğine giderek filmlerini online olarak izleyicileriyle buluşturma kararı almıştı. Geçtiğimiz haftadan itibaren filmler biletli ve süreli olarak izleyicileriyle buluşmaya başladı. Bu filmler arasında Genç AhmedKural Dışı ve Yabancıların Nezaketi bulunuyor.

    Coronavirüs salgınının sinema sektörünü derinden etkilediği şu günlerde Başka Sinema, dünyanın farklı yerlerinde sıklıkla görülen bir girişime imza attı. Filmlerini BluTV üzerinden üyelik gerektirmeden izleyicilerle buluşturmak isteyen Başka Sinema, geçtiğimiz günlerden itibaren filmlerini gösterime açmaya başladı. 9 Nisan ile 22 Nisan tarihleri arasında gösterimde olacak 3 film bulunuyor. Bu filmlerden Cannes'da dünya prömiyerini yapan Genç Ahmed'in konusu şöyle: Le Jeune Ahmed, öğretmenini öldürmeye karar veren bir gencin hikayesini konu ediyor. Belçikalı bir genç olan Ahmed, kendisini büyük bir çıkmazın içinde bulur. 13 yaşındaki genç, dinlediği bir imamın düşünceleri ile yaşamın baştan çıkarıcı etkileri arasında sıkışıp kalır. Hayata olan bağlılık, birini öldürme arzusunun önüne geçebilecek midir?

    Gösterimde olan bir diğer Cannes filmi  Vincent Cassel ve Reda Kateb'i başrolüne alarak şu konuyu ele alıyor: Kural Dışı, okul öncesi eğitimcisi olan bir adam ile özel eğitim alması gereken gençlerin sorumlusu olan bir eğitmenin hikayesini konu ediyor. Birbirinden farklı karakterlere ve farklı inançlara sahip olan iki adam, otizmli çocuklara yardım etmek için kar amacı gütmeyen bir kuruluş kurmak için bir araya gelir.

    Başka Sinema ve BluTV iş birliğiyle gösterimde olan son film ise Yabancıların Nezaketi oluyor.  Zoe KazanAndrea RiseboroughTahar Rahim gibi isimleri başrolüne yerleştiren filmin konusu şöyle: Görkemli bir Rus restoranında geçen filmde, birbirinden farklı karakterlere sahip olan ve türlü zorluklarla mücadele eden dört kişinin yaşamına odaklanılıyor. Hayatlarındaki zorluklarla başa çıkmaya çalışan insanlar, birbirlerine verdikleri destek ve sevgi ile hayatlarında büyük bir değişim elde edecektir. 

    Yabancıların Nezaketi, Kural Dışı ve Genç Ahmed filmleri 22 Nisan'a kadar gösterimde kalmaya devam edecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top