Hesabım
    Disney+'tan "Splash"e Güldüren Sansür!

    Disney+, yaptığı CGI sansür ile görenlerin gülmesine neden oldu.

    Disney+, coronavirüs karantinası günlerinde izleyici kitlesini katlayarak artırmaya devam ediyor. Ancak bu kez dikkatleri, platforma eklenen Splash filmi üzerine çekti. Disney+, Splash filmini izleyicileriyle buluştururken sansür uygulamış ve CGI ile bir kürk ekletmişti.

    Tom Hanks ve Daryl Hannah'nın başrolünde bulunduğu 1984 yapımı Splash filmi, yıllar sonra gündeme düştü. Disney+, arşivindeki en iyi filmleri platforma eklemeye devam ederken Splash'teki bir ayrıntı herkesin dikkatini çekti. Filmin bir sahnesinin orijinalinde upuzun saçlarıyla bir denizkızı olan Madison çıplak bir şekilde denize doğru koşuyordu. Bu sahnenin bugüne kadar kimseyi rahatsız ettiği duyulmadı. Ancak Disney, izleyici kitlesine uygun görmemiş olacak ki, Madison'ı sansürleyerek ona CGI ile yapılan bir kürk giydirilmiş. Bunu fark edenler sosyal medyada paylaşarak dikkati daha da filmin üzerine çekti.

    Ron Howard imzalı Splash'in konusu şöyleydi: Sekiz yaşındaki Allen (Tom Hanks), ailesiyle okyanus kenarında bir tatile çıkar. Tekne gezisine çıktıkları bir gün okyanusun derin sularının dibinde bir hareket farkeder. Yüzme bilmediği halde suya atlar ve suyun dibinde bir kızla karşılaşır, el ele tutuşurlar ve aralarında bir bağ oluşur. Teknedekiler Allen'ı kurtarırlar ve kimse sudaki kızı görmemiştir. Bu bir deniz kızıdır.

    Disney'in daha fazla izleyici kitlesine ulaşabilmek için neredeyse tüm filmlerini genel izleyici kitlesine hitap ederek yaptığı biliniyor. Ancak bu durum zaman zaman izleyicileri rahatsız ediyor. Özellikle de Lin-Manuel Miranda'nın başrolünde yer alacağı müzikal uyarlaması Hamilton ya da Deadpool gibi yapımların geleceği düşünüldüğünde şüpheye neden oluyor. Hamilton müzikalinin orijinalinin son derece küfürlü bir hiphop gösterisi olduğu ve Deadpool'un da 18+ kitleye hitap ettiği biliniyor. Disney'in elinde bu iki yapımın da çocuk oyuncağına dönüşme ihtimali bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top