Hesabım
    "7. Koğuştaki Mucize" Ülkemizden Sonra Dünyada İzlenme Rekoruna Koşuyor

    7. Koğuştaki Mucize, yurt dışında en çok izlenen yabancı filmler arasında bulunuyor.

    Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı 7. Koğuştaki Mucize, gişe macerasının sonunda Netflix'teki yerini almıştı. Tüm dünyada "Miracle In Cell No:7" adıyla gösterime sunulan film, ülkemizin ardından dünyada da izlenme rekoru kırmayı sürdürüyor. Neymar gibi ünlü isimler de filme tepkisiz kalamayıp sosyal medya üzerinden övgülerini sunmaya devam ediyorlar.

    Ülkemizde geçtiğimiz yıl Netflix'in en çok izlenen yerli filmi olan 7. Koğuştaki Mucize, yurt dışındaki sinemaseverlerden olumlu tepkiler alıyor. Tüm dünyada Netflix'te izleyicileriyle buluşan filmi izleyen Brezilyalı ünlü futbolcu Neymar geçtiğimiz günlerce filmle ilgili bir Instagram hikayesi atmıştı. Futbolcu, "Çocuğu olan insanlar bu hissi anlar. Ne filmdi ama. Bir çocuk gibi ağladım." sözlerini sarf etti. Film hakkında konuşan bir diğer yıldız isim de müzik yapımcısı DJ Snake oldu. DJ Snake, 7.5 milyon takipçili Instagram hesabı üzerinden 7. Koğuştaki Mucize'yi yılın en iyi filmi ilan etmişti. Açıklananlara göre 7. Koğuştaki Mucize, yurt dışında 13 Mart tarihinde gösterime sunulmaya başlandı. Amerika'da en popüler Netflix içeriği olurken, Fransa'nın ve Brezilya'nın Netflix'inde 2. sırada, Arjantina'da 3. sırada, Meksika'da 1. sırada kendine yer buldu.

    2013 yapımı komedi dram türündeki Güney Kore filminden uyarlanan 7. Koğuştaki Mucize'nin konusu ise şöyle: 7 yaşındaki kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışını konu ediyor. 1983 yılında bir Ege kasabasında küçük bir kız ölür. Ölen küçük kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun ölümünün sorumlusu olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar suçsuz olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo'nun yakınları adaletin sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova'nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir. Memo, bir mucize gerçekleşip idam cezasından kurtulabilecek midir?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top