Hesabım
    Amerika'nın En Büyük Sinema Zincirlerinden Cinemark, Sinemaların Yakında Açılacağını Söylüyor

    Cinemark, coronavirüs nedeniyle kapanan sinemaların 3 ay sonra açılacağını söylüyor.

    Coronavirüs salgını nedeniyle dünya üzerinde yüzlerce sinemanın kapılarını kapattığı bu günlerde, Amerika'nın en büyük sinema salonu zincirlerinden biri olan Cinemark açıklama yaptı. Cinemark'ın son derece pozitif yaklaşımına göre sinemalar 3 ay içerisinde yeniden açılacak.

    Eğlence sektörünün tamamen durmasına neden olan ve binlerce kişinin işini kaybetmesine neden olan coronavirüs salgını, sinemaların kapılarına kilit vurmasına neden olmuştu. Her sinema kendi insiyatifine göre farklı etkinlikler gerçekleştirmeye çalışıyor, ancak bu sinemaların sayıları da bir elin parmaklarını geçmiyor. Amerika'nın en büyük üçüncü sinema zinciri Cinemark'a göre, sinemaların yalnızca 3 ay daha sabretmesi gerek. Amerika'da günde 2.000'den fazla kişinin ölümüne neden olan coronavirüs salgınının Temmuz ayı içerisinde sona ereceğini ve sinemaların yeniden açılacağını söyleyen Cinemark, tarih olaram 1 Temmuz'u verdi.

    Ancak filmlerin vizyon tarihlerini yavaş yavaş Ağustos ve sonrasına aldıkları biliniyor. Cinemark'ın hedefinin Tenet'in vizyon tarihine yetişmek olduğu görülüyor. Tenet'in vizyon tarihi olan 17 Temmuz, henüz iptal edilmedi. Coronavirüs salgınının yarattığı durum daha önce hiç yaşanmadı. Bu nedenle hiçkimse Cinemark'ın yaptığı gibi önümüzdeki üç ay için tahmin yürütemiyor. Şimdilik filmler kendini en kötü ihtimallerle online streaming platformlarında izleyicilerle buluşmuş olarak görüyor.

    Christopher Nolan daha önce yaptığı açıklamayla birlikte, önemli olanın Tenet'i sinemalarda izlemek olmadığını söylemişti. Yönetmen filmin IMAX'te izlenmesi gerektiğini bildiğini, ancak önemli olan kısmın herhangi bir yasal yolla izleyicileriyle buluşması olduğunu belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top