Hesabım
    Netflix, Öğretmenlere Yardım Etmek İçin Belgesellerini Ücretsiz Yayınlamaya Başladı!

    Netflix'ten coronavirüs salgınına karşı mücadeleye destek hareketi!

    Dev online streaming platform şirketi Netflix, coronavirüs salgınıyla mücadele konusunda sektöre öncülük etmeye devam ediyor. Netflix bu kez de dünyanın dört bir yanındaki öğretmenlere yardımcı olmak amacıyla Youtube hesabı üzerinden belgesellerini ücretsiz olarak gösterime sunmaya başladı.

    Coronavirüs salgını zorunlu hizmet sektörleri dışında hemen hemen her sektörü olumsuz bir şekilde etkiledi. Okulların kapanmasının ardından öğrenciler evlerinden online eğitim almaya başladı. Öğrencilerin aldığı eğitim, öğretmenlerin hazırladığı videolar ya da online olarak yaptıkları yayınlarla gerçekleştirilebiliyor. Sunduğu yüzlerce orijinal içerikle online yayın sektörünün devi haline gelen Netflix de öğretmenlere yardımcı olmak amacıyla bir girişimde bulundu. İçerikleri arasında bulunan en iyi belgeselleri, ücretsiz olarak ulaşılabilecek şekilde Youtube kanalından yayınlamaya başladı. Böylece öğretmenler için ek kaynaklar sağlanmış oldu.

    Netflix'ten, resmi blogları üzerinden bu girişimleri hakkında şu sözler geldi: "Yıllarca Netflix öğretmenlere sınıflarında gösterebilmeleri belgesellere ulaşım sağladı. Ancak bu durum okullar kapalı olduğu sürece mümkün değil. Onların istekleri üzerine, Netflix Amerika kanalından ulaşabilecekleri belgesel filmlerimizden ve dizilerimizden oluşan bir seçki hazırladık. Böylece bunun kısa yoldan dünyadaki öğretmenlere yardım edebileceğini umut ediyoruz."

    Yayınlanan belgesel filmler arasında Ava DuVernay'ın The 13th yapımı, Knock Down The House, 8 bölümden oluşan Our Planet dizisi, Chasing Coral, Abstract gibi yapımlar bulunuyor. Netflix daha önce de coronavirüs salgını için önemli bir adımda bulunmuştu. Onlarca ülkede işsiz kalan şirket çalışanları için yardım fonu oluşturmuş ve saat başına çalışan herkes için destek sunmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top