Hesabım
    David Lynch, Dune'u Görmek İstemiyor!

    David Lynch, Dune'un kendisi için kalp ağrısı yaptığını söylüyor.

    Denis Villeneuve'ün dev bir kadroyla uyarladığı Dune kitabını yıllar önce usta yönetmen David Lynch beyaz perdeye taşımıştı. Şimdi ise Lynch, The Hollywood Reporter'a röportaj verdi ve yeni Dune hakkındaki hislerini paylaştı

    Blue Velvet, Twin Peaks, Inland EmpireMullholland Drive gibi yapımlarıyla tanınan usta yönetmen David Lynch, karantina günlerinde The Hollywood Reporter'a röportaj verdi. Yönetmene Denis Villeneuve'ün imzasını attığı Dune uyarlaması ile ilgili sorular yöneltildi. Sorulardan biri film ekibini görüp görmediğiydi. Lynch "Dune'a hiçbir ilgim yok" yanıtını verdi. Nedeni sorulduğunda ise yönetmen "Çünkü Dune benim için kalp kırıklığı anlamına geliyor. Başarısızlıktan ibaretti ve kurguyu son haline getiremedim. Bu hikayeyi milyarlarca kez anlattım. Yapmak istediğim film bu değildi. Bazı kısımlarını çok sevdim ama genel olarak tamamen bir başarısızlıktı benim için."

    Lynch son olarak Twin Peaks dizisine imzasını atmıştı. Bunun ardından Netflix'te kısa film What Did Jack Do? yayınlandı. David Lynch, Dune filmini 1984 yılında hayata geçirmişti. Yeni filmde Timothee Chalamet'nin rolü olan Paul Atreides'i Kyle MacLachlan canlandırıyordu.

    Denis Villeneuve, Dune filmini tamamlamış bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde filmden birçok görsel paylaşıldı. Ancak beklenen fragman hala elde edilemedi. Filmin oyuncu kadrosunda  Timothée ChalametOscar IsaacRebecca Ferguson, Jason MomoaStellan SkarsgardZendayaJavier BardemJosh BrolinCharlotte Rampling gibi isimler bulunuyor. Dune, 18 Aralık 2020'de izleyicileriyle buluşacak. Filmin konusu ise şöyle: Uzak bir gelecekte geçen "Dune", ailesi çöl gezegeni Arrakis’in kontrolüne sahip olan Paul Atreides’in hikayesini anlatıyor. Galaksinin farklı noktalarındaki gezegenler, rakip feodal aileler tarafından yönetilmektedir. Çok değerli bir kaynağın tek üreticisi olan çöl gezegeni Arrakis'in kontrolü asil aileler arasında son derece talep görmektedir. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam süresi sunarken, beraberinde çok ciddi yan etkileri de getirmektedir. Ayrıca yıldızlararası yollarda gezinmeye yardımcı olan kaynak da bu "baharat"tır. Bu kaynağı elde etmek isteyen feodal rakiplerden Harkonen ailesi tarafından Paul ve ailesine tuzak kurulur. Bu tuzağın sonucunda Paul'un ailesi darmadağın olarak firari hale gelir. Paul, ailesinin Arrakis kontrolünü yeniden kazanması için bir isyan başlatırken, tüm evrenin seyrini değiştirebilme ihtimalini yakalayacaktır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top