Hesabım
    "Mimaroğlu" Belgeseli, Visions du Réel'de Dünya Prömiyerini Yapacak!

    Mimaroğlu belgeseli, dünya prömiyerini yapmak için hazırlanıyor.

    Jazz müziğin efsanevi yapımcılarından İlhan Mimaroğlu'nun yaşamı hakkında yapılan belgesel film Mimaroğlu, dünya prömiyerini Visions du Reel'de yapmak için hazırlanıyor. Burning Lights isimli yarışma kategorisinde bulunan Mimaroğlu, online olarak izlenebilecek.

    İsviçre'deki izleyicileriyle ve basınla buluşacak olan Mimaroğlu belgeseli, Visions du Reel sayesinde 500 izleyicisinin karşısına çıkacak. 2012 yılında kaybettiğimiz ve ardından Caz Sanatı, Müzik Tarihi, Sinema Köşelerinde, 11 Çağdaş Besteci, Ertesi Günce gibi eserlerini bırakan İlham Mimaroğlu'nu anlatan Mimaroğlu belgeselinin yapımı yaklaşık olarak iki buçuk yıl sürdü. Yapım aşamasında fon ve ödül sahibi olan Mimaroğlu, 60'lı yılların başında New York'a yerleşen İlhan Mimaroğlu'nun 40 yıl boyunca kendini çektiği 8mm ve dijital görüntüler kullanılarak kurgulandı.

    Mimaroğlu belgeselinin yönetmenliğini Serdar Kökçeoğlu üstlendi. Yapımcılığında Dilek Aydın, Esin Uslu ve Buse Yıldırım'ın imzası bulunan belgeselin kurgusunu Eytan İpeker üstlendi. A.B.D başkonsolosluğu, Antalya Film Forum, Yeni Film Fonu ve Audioban tarafından desteklenen Mimaroğlu, aynı zamanda fongogo gibi mecralarda yapılan kampanyalarla, müzikseverler tarafından da desteklendi.

    Belgesel, 25 Nisan tarihinde Visions du Reel'de David Toop, Suzanne Ciani, İdil Biret, Evin İlyasoğlu, Joe ve Julie Mardin, Kerem Görsev gibi önemli isimlerin de katılımıyla 500 kişi sınırıyla online olarak gösterime sunulacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top