Hesabım
    "Taika Waititi"nin Bir 'Star Wars' Filmi Yöneteceği Kesinleşti

    Disney ve Lucasfilm'den açıklama geldi.

    Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic

    Disney ve Lucasfilm'in yakın zamanda yaptığı açıklamaya göre, Taika Waititi, sinemalar için yeni bir “Star Wars” filmi yönetecek ve “1917”nin yazarı Krysty Wilson-Cairns'le birlikte çalışacak. Stüdyo ayrıca, yeni bir isimsiz “Star Wars” TV dizisinin, “Russian Doll” yaratıcısı Leslye Headland'dan geleceğini ve Disney Plus'ta yayınlanacağını doğruladı.

    Projenin, ocak ayında Waititi'nin Disney Plus'ın Star Wars dizisi "The Mandalorian"ın sezon finalini yönettikten sonra geliştiği bildirildi. Waititi’nin çekeceği filmin Aralık 2022, Aralık 2024 ve Aralık 2026 tarihli Disney’in adsız yeni Star Wars filmlerinden biri olup olmadığı ya da ayrı bir spin-off proje olup olmadığı belli değil. Serinin son filmi geçtiğimiz yıl yayınlanan Star Wars: Episode 9 - The Rise of the Skywalker olmuştu. Eleştirmenler ve hayranlar tarafından düşük puan alan film, gişede ise global sonuçlarda 1 milyar doların üzerine çıkma başarısı göstermişti.

    Game of Thrones” yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, bir dizi “Star Wars” filmi yapmak için görüşmeler yapmış ama geçen ekim ayında projeden çekilmişlerdi. Onların yerine ilk anlaşılan isim, geçtiğimiz yıl Jojo Rabbit'le senaryo Oscar'ı kazanan Waititi oldu. Başarılı yönetmen, 18 Şubat 2022'de sinemalarda açılması planlanan Disney'in Marvel filmi “Thor: Love and Thunder”ı ve spor temalı komedi filmi Next Goal Wins'i de yönetecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top