Hesabım
    Wong Kar-Wai, Yeni Filmi İçin Sete Giriyor!

    "Blossoms" adlı filmin çekimleri temmuz ayında başlayacak

    Hong Kong'lu auteur yönetmen Wong Kar-Wai’nin yeni filmi “Blossoms” için temmuz ayından itibaren Çin’in Hengdian Dünya Stüdyoları’nda çekimlere başlanacak. Üretim için, bu yılın mayıs ayından, Mart 2021'e kadar 11 ay boyunca kıyı Zhejiang eyaletindeki genişleyen stüdyoda yer kiralandığı bildirildi. Haber, Çin'deki film üretimlerinin, dünyanın geri kalanından çok önce tekrar geri döndüğünün de en son göstergesi.

    “Blossoms”, Kar-Wai’nin 2013 yapımı “The Grandmaster” sonrası çekeceği ilk filmi olacak ve otuz yılı aşkın süredir yönetmenlik yapan ustanın sadece onbirinci filmi olacak. Film, doğrudan Shanghai yerel lehçesinde yazan az sayıdaki yazardan biri olan Jin Yucheng'in 2012 tarihli romanının bir uyarlaması olacak ve 1990'ların Çin'inde statü ve romantizm arayan genç bir adamın hikayesine odaklanacak. Bir rivayete göre de film, In the Mood for Love ve 2046'ya bağlanacak ve bir üçlemeye dönüşmüş olacak.

    Hengdian stüdyoları metropolden 90 dakikalık sürüş mesafesinde. Çin menşeli eğlence sitesi Mtime, "Wong'un bu kez çekim yapmasının ne kadar süreceğini tahmin edelim" esprisini kullandığı bir haber yayımladı. Kar-Wai, uzun süren set tarihleriyle ün kazanmıştı. İkonik “In the Mood for Love”ın oluşturulması toplamda 15 ay sürerken, “2046” neredeyse beş yıl sürmüştü. 1994 yapımı dövüş sanatları destanı “Ashes of Time” prodüksiyonda zorlu bir iki yıl geçirdi ve 2013 yapımı The Grandmaster, Kar Wai'nin proje üzerinde çalışmaya başlamasından 15 yıl sonra ortaya çıktı.

    Wong Kar-Wai, film versiyonuna ek olarak Tencent Video için “Blossoms” olarak da adlandırılacak 30 bölümlük bir dizi uyarlaması da üretiyor. Diziyi büyük ihtimalle 2017 yapımı "The First Half of My Life"ın yönetmeni olan Shen Yan çekecek. Çin medyası tarafından yayınlanan belgelere göre, resmi olarak nisan ayında kendi altı aylık çekimine başlaması planlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top