Hesabım
    Fransız Oyuncu Michel Piccoli Hayatını Kaybetti

    Michel Piccoli'ye veda edildi.

    Jean Luc GodardLuis Bunuel gibi usta yönetmenlerle birlikte çalışan usta oyuncu Michel Piccoli hayatını kaybetti. 94 yaşındaki oyuncunun ölüm haberini aile üyeleri basın ile paylaştı. Ancak ölüm nedeni bildirilmedi.

    Gençlik yıllarında çok popüler bir Fransız oyuncu olarak tüm dünyada üne kavuşan Michel Piccoli hayatını kaybetti. 200'den fazla filmde rol alan oyuncu, tiyatro sahnelerinde çalıştı ve senarist olarak da kariyer sahibi oldu. Piccoli, Jean-Luc Godard'dan Luis Bunuel'e, Jean Renoir'dan Alfred Hitchcock'a, Jacques Rivette'ten Jean-Pierre Melville'e onlarca usta yönetmenle birlikte çalıştı. En çok bilinen filmleri arasında Belle de Jour, Le Mepris, Habemus PapamThe Milky Way, The Discreet Charm Of The Bourgeoisie bulunuyor.

    Marco Bellochio’nun A Leap In The Dark filmiyle Cannes Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülen Piccoli, 2011'de İtalya Akademisi olarak bilinen David di Donatello ödülünün sahibi olmuştu. Piccoli'nin rol aldığı son yapımlar arasında Holy Motors, Lines of Wellington gibi filmler bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top