Hesabım
    Rainer Werner Fassbinder Biyografisi "Enfant Terrible"dan Fragman Geldi

    Enfant Terrible'dan fragman paylaşıldı.

    Alman Yeni Dalga filmlerinin usta yönetmeni Rainer Werner Fassbinder'in hayatı Enfant Terrible ile film oldu. Oskar Roehler'in yönetmenliğini üstlendiği filmin fragmanında Fassbinder'in çalkantılı ve zorlu kariyerinden kesitleri izliyoruz.

    Özgürlüğün Zorbalık HakkıBir Evliliğin Öyküsü gibi yapımların usta yönetmen Reiner Werner Fassbinder'in sinema kariyeri filme aktarıldı. Efsanevi yönetmen, 1982 yılının Haziran ayında 37 yaşındayken aşırı dozda uyuşturucu alarak hayatını kaybetmişti. Enfant Terrible adını alan film, Picture Tree şirketi bünyesinde çekildi. Şirketin başında bulunan Andreas Rothbauer Enfant Terrible hakkında şu sözleri sarf etti: "Film, Ekim ayına kadar Alman sinemalarında gösterilmeyecek. Ama yapımcılar ve Alman dağıtım şirketi Weltkino dahil olmak üzere bu özel tarihi anmak istedik.

    Enfant Terrible'ın yönetmen koltuğuna Die Unberührbare, Silvester Countdown gibi yapımlarla tanınan Oskar Roehler oturuyor. Filmin prodüksiyonuna imza atan Markus Zimmer, Alman Sineması'nın iki ikonik yönetmenini aynı filmde buluşturdukları için gururlu olduklarını söyledi: Reiner Werner Fassbinder ve Oskar Roehler. Zimmer, filmin hem Fassbinder'e bir saygı duruşu olduğundan, hem de yönetmenin deliliğini film sayesinde sinemaseverlerle buluşturduklardından bahsetti. Enfant Terrible'da Angst essen Seele auf  filmiyle Cannes'da ödüle layık görülen Fassbinder'e Oliver Masucci hayat veriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top