Hesabım
    Hollywood'da Sinema Sektörünün Çalışma Kuralları Belirlendi

    Coronavirüs salgını sonrası normalleşme süreci sinema sektöründe nasıl işleyecek?

    Eğlence sektörünün durma noktasına geldiği coronavirüs salgını, tüm dünyada yavaşlatılmış durumda gibi görünüyor.Bu durumda başta sinema ve televizyon sektörü olmak üzere eğlence sektörü yeni kurallarla birlikte çalışmaya dönüyor. Sinema birlikleri salgın sonrası yeni çalışma kurallarını basın ile paylaştı.

    Mart ayı içerisinde coronavirüs salgınının tüm dünyayı karantina altına almasının ardından Mayıs ayının sonlarından itibaren normalleşme süreci başladı. Normalleşme sürecinin son parçalarından biri olan eğlence sektörü de çalışmaya devam edebilmek için hazırlıklar yapıyor. Özellikle film ve dizi setlerine dönüş yapılabilmesi için yeni kurallar belirlendi. New York valiliğine verilen 22 sayfalık kurallar çerçevesinde ekiplerin ve oyuncuların COVID-19'dan en az seviyede etkilenmesi için çalışmalar yapılması talep ediliyor. İşverenlerin bu protokolleri uygulaması durumunda güvenli bir şekilde çalışma hayatına başlanacak.

    Coronavirüs salgınıyla birlikte belirlenen yeni kurallar dahilinde yüz yüze yapılan sözleşmeler kısıtlanacak. Mümkün olduğunca görüşme yapılmayacak. Oyuncular ve set ekibi mümkün olan her zaman sosyal mesafe kurallarını uygulayacak. Çalışanların arasında, mecburi bir durum olmadığı zamanlarda en azından 2 metrelik mesafe olacak. Ekip ve oyuncular toplu bir şekilde görüşme yapmayacak. Sosyal mesafe gereği, virüsün yayılmaması için çekim mekanları çoğaltılacak. Böylece kişiler sürekli aynı ortamda bulunmayacak. Eğer performans sergileyecek kişi (oyuncu ya da başka biri) saç tasarımı ya da makyaj yaptırmak istiyorsa, çalışan her iki taraf da tüm güvenlik kurallarını uygularak eldiven, dezenfektan, maske gibi koruyucu ürünler kullanacak.

    Tüm bu doğrultuda birçok film ekibi çekimlere geri dönmeyi hedefliyor. Sete döneceğini bildiren ekipler arasında Avatar 2 ve Mission Impossible 7 bulunuyor. Avatar 2, birkaç hafta sonra küçük bir ekiple birlikte Yeni Zelanda stüdyolarında çalışacak. Mission Impossible 7'nin ise Eylül ayında sete dönmesi ve planlanan tüm ülkelerde çekimlerin yapılması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top