Hesabım
    Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin Jüri Başkanı Nuri Bilge Ceylan Olacak

    Nuri Bilge Ceylan jüri başkanlığı görevini üstlenecek.

    Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Haziran ayı içerisinde sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan festivalin jüri başkanının usta sinemacı Nuri Bilge Ceylan olacağı resmi olarak açıklandı. Ceylan, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçirilen Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin uzun metraj yarışma filmlerinin 7 kişiden oluşan jürisine başkanlık edecek.

    Cumhurbaşkanlığını himayesinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin jüri başkanlığı görevini kimin üstleneceği açıklandı. Son olarak Ahlat Ağacı filmiyle birçok ödül sahibi olan ve Cannes Film Festivali'nde ana yarışma adayı olan Nuri Bilge Ceylan, Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin jüri başkanı olacak. Nuri Bilge Ceylan, geçtiğimiz yıl da Şangay Film Festivali'nin jüri başkanlığı görevini üstlenmişti.

    Uluslararası Göç Filmleri Festivali, dünyanın en geniş katılımlı ve kapsamlı tematik film festivali olmak için hazırlıklarına devam ediyor. Coronavirüs salgını nedeniyle online'a taşınan festival, 14 ile 21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Uzun metraj yarışma kategorisinde 50'den fazla film gösterilecek ve ödüle layık görülen film 15 bin euro ile ödüllendirilecek.

    Festival kapsamında özel sergiler düzenlenecek ve tarihi mekanlar gezilecek. Online olarak gerçekleşecek bu etkinlikler, özel teknolojilerle hazırlanacak ve VR gözlükler yardımıyla egrçekçi bir biçimde katılımcılara aktarılacak. Bunun yanı sıra, sahne gerçekliğinde konserler düzenlenecek ve Youtube kanalı üzerinden yayınlanacak.

    Uluslararası Göç Filmleri Festivali 14 ile 21 Haziran tarihleri arasında izleyici karşısında olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top