Hesabım
    Karyn Kusama, Yeni Dracula'nın Orijinaline Uygun Olacağını Söylüyor

    Karyn Kusama, Dracula planlarını anlattı.

    Blumhouse bünyesinde bir kez daha uyarlanacak olan Dracula'nın yönetmen koltuğuna Karyn Kusama'nın oturacağı daha önce resmi olarak açıklanmıştı. Şimdi ise yönetmen bu konuda bir podcast programına konuştu ve Dracula uyarlamasından bahsetti.

    Universal ve Blumhouse, yeni Dracula filmi için iş birliği yapmak üzere anlaşma imzalamıştı. Mitlerden çıkıp gelen bu efsanevi karakteri beyaz perdeye aktaracak yeni ismin ise The InvitationGirlfightDestroyer  gibi yapımlarla tanınan Karyn Kusama olacağı duyurulmuştu. Kusama, The Kingcast Podcast programına katılarak Dracula hakkında şu açıklamayı yaptı: "Bram Stoker'ın romanına oldukça sadık bir uyarlama. Bence geçmiş Dracula uyarlamalarında filmin çok sesli olması gerektiğini gözden kaçırmışlardı. Kitap, birden fazla farklı bakış açısına sahip. Erişmediğimiz ve birçok başka uyarlamanın eriştiği bir bakış açısı da Dracula'nın bakış açısı. Ama geçmişte gördüğümüz Dracula yorumlamalarındaki romantik kahraman tarzından bahsetmiyorum."

    Sinema tarihi boyunca birden fazla kez Dracula uyarlaması yapılmıştı. Son olarak 2020 yılının ilk aylarında Claes Bang'in başrolünde bulunduğu üç bölümlük bir Dracula dizisi yapılmıştı. Claes Bang bu role çok uygundu, ancak uyarlamanın senaryosunun beğenildiğini söyleyemiyoruz. Luke EvansGary Oldman ve Bela Lugosi bu karaktere filmlerde hayat veren diğer oyuncular arasındaydı. Luke Evans'ın yer aldığı film, Dracula'nın hikayesine daha çok savaşlarla göz atarken, Gary Oldman'ın Dracula'sı son derece çaresiz ve tehlikeli bir aşıktı. Karyn Kusama'nın yeni Dracula'sının nasıl bir imaj çizeceğini hep birlikte göreceğiz.

    Blumhouse, Universal ile birlikte son olarak The Invisible Man filmini gösterime sundu. 7 milyonluk bütçesine karşılık iki haftada 48 milyon dolar gişe hasılatı, toplamda da 57 milyon dolar elde eden film, yeni nesil korku uyarlamalarına olan umudu artırdı. Universal Dracula'nın yanı sıra Ryan Gosling'li Wolfman filmini çekmek için sabırsızlanıyor. Ayrıca The Bride of Frankenstein'ın da hayata geçirilmesi bekleniyor. John Krasinski, projeyle ilgilendiğini daha önce açıklamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top