Hesabım
    Daniel Radcliffe, J.K. Rowling'in Trans Karşıtı Sözlerine Cevap Verdi!

    Daniel Radcliffe'ten Rowling'e yanıt!

    Chad Kirkland

    Harry Potter kitaplarının yazarı J.K. Rowling geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden sarf ettiği fobik sözlerle gündeme oturmuştu. Cinsiyet kavramları ve kalıpları konusunda herkesten farklı düşündüğü görülen Rowling, trans bireyleri ayrıştırıcı sözler dile getirmişti. Şimdi ise Harry Potter filmlerinin başrol oyuncusu Daniel Radcliffe'ten bu sözlere cevap geldi.

    Başarılı yazar J.K. Rowling, sosyal medyada trans dışlayıcı feminist olarak anılmaya başlandı. Rowling, geçtiğimiz günlerde "adet gören insanlar" kavramını eleştirip onların yalnızca kadın olduğunu söylemiş ve ardından trans kadınları bu tanımın dışında bırakmıştı. Diğer Twitter kullanıcıları da kadınlığın adet görmeyle sınırlı olmadığını anlatmaya çalıştı. Herkesin eleştiri malzemesi haline gelen yazara, Harry Potter filmlerinin başrolü Daniel Radcliffe ve filmlerde Cho Chang karakterine hayat veren Katie Leung'dan cevap geldi. Katie Leung, Rowling'in karşısında durarak siyahi trans kadınları desteklemek amaçlı birçok bağış kampanyasını paylaştı.

    Daniel Radcliffe ise "Transeksüeller kadındırlar. Aksi yönde bir konuşma kimliklerini silmeye ve itibarlarını kırmaya yönelik olacaktır. J.K. Rowling'den ya da benden çok daha bu konuda uzman olan profesyonel sağlık örgütlerinin söylediklerine de karşı olacaktır. The Trevor Project'in söylediklerine göre trans ve nonbinary gençlerin %78'i cinsiyet kimlikleri nedeniyle ayrımcılığa uğruyor. Transları ve nonbinaryleri desteklememiz, kimliklerini reddetmememiz ve daha fazla zarar vermememiz gerektiği çok açık."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top