Hesabım
    HBO Max, "Rüzgar Gibi Geçti" Filmini Kaldırmak Zorunda Kaldı

    Gone With The Wind ırkçılık mı içeriyor?

    Mayıs ayı içerisinde açılışını yapan HBO Max, bir olaya dahil olmak durumunda kaldı. Platformda yayınlanan "Gone With The Wind"in içerisinde bulunan kölelik tasvirleri nedeniyle WarnerMedia uyarı aldı. Bunun üzerine platform, Türkçe adıyla Rüzgar Gibi Geçti'yi kaldırmayı kabul etti.

    Geçtiğimiz gün içerisinde HBO Max bir duyuru yaptı. Duyuruya göre açılışını 27 Mayıs günü yapan platformdan klasikleşmiş film Gone With The Wind kaldırıldı. HBO Max'in bir üst şirketi olan WarnerMedia, 12 Years A Slave'in senaristi John Ridley'den uyarı almış ve bu uyarı sonucunda da nihai karar verilmişti. WarnerMedia'nın yaptığı resmi açıklamada şu sözler yer aldı: "Rüzgar Gibi Geçti kendi zamanının bir ürünü ve maalesef ki o zamanların Amerikan toplumunda yaygın olan etnik ve ırksal yargılamalara sahip. Bu ırkçı tasvirler o zamanlar yanlıştı ve günümüzde de yanlış. Açıklama yapmadan bu başlığı yukarıda tutmamızın ve tasvirleri kınamakla yetinmemizin sorumsuzca olacağını düşündük. Bu tasvirler kesinlikle WarnerMedia'nın değerlerinin karşısında."

    WarnerMedia'nın söylediklerine göre Gone With The Wind tamamen kaldırılmadı. HBO Max'e geri dönmesi söz konusu. 1939 yapımı film, Georgia'nın kırsal kesimine götürüyor ve dönemin ırkçılığını içeren birçok durumu tasvir ediyordu. Köleliğin devam ettiği o dönemler, siyahi ırklar için en zorlu dönemleri içeriyordu. Şimdilerde Amerika'da siyahilerin ayaklanması nedeniyle de medya ve toplum dikkatli davranmaya çalışıyor. Ancak bu durum toplumu kutuplaştırmış durumda olduğu için Amerika'yı nelerin beklediği bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top