Hesabım
    Uluslararası Göç Filmleri Festivali Başladı!

    Uluslararası Göç Filmleri Festivali, açılışını yaptı.

    İçişleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleriyle gerçekleşen Uluslararası Göç Filmleri Festivali, resmi olarak açılışını yaptı. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen online festivalde Danny Glover ve Gamze Özçelik'e ödülleri takdim edildi.

    Bu yıl ilk kez hayata geçirilen Uluslararası Göç Filmleri Festivali, açılışını yaptı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımıyla ve konuşmasıyla yapılan açılış, 3D sanal stüdyoda konukları ve konuşmacıları bir araya getirdi. Coronavirüs salgınından önce yapılan planlara göre Uluslararası Göç Filmleri Festivali, Gaziantep'te gerçekleştirilecekti. Ancak online olarak düzenlenmesine karar verildi. Bakan Ersoy, sanatın empati yapmamızı kolaylaştıracağından bahsederken bakan Soylu, göçün 9 yıl önce başlayan savaş ile başlamadığını, göç kültürünün topraklarımıza işlediğini anlattı.

    Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin uzun metraj kategorisinde jüri üyesi olan Danny Glover'a Onur Ödülü verilirken yıllardır mültecilere yardım çalışmaları gerçekleştiren Gamze Özçelik'e Sınırsız İyilik Ödülü takdim edildi. Gecenin sunucuları Fadik Sevin Atasoy ve Toprak Sergen oldu. Jüri başkanlığını Nuri Bilge Ceylan'ın yapacağı Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin uzun metraj yarışma filmleri ise şöyle:

    • For Sama/Sama İçin (İngiltere, ABD / 2019)
    • Midnight Traveler/Gece Yolcusu (Amerika, Katar, Kanada, İngiltere / 2019)
    • Omar And Us/Omar ve Biz (Türkiye / 2019)
    • Kızım Gibi Kokuyorsun/Scent Of My Daughter (Türkiye, Amerika, Fransa / 2019)
    • Oskar&Lilli (Avusturya / 2020)
    • Oğlum Gibi/Just Like My Son (İtalya, Hırvatistan, Belçika / 2018)
    • Rafaël (Hollanda, Belçika, Hırvatistan / 2018)
    • The Merger/Extra Time (Avustralya / 2018)

    Online olarak gerçekleştirilecek olan festival, 14-21 Haziran tarihleri arasında izleyici karşısında olacak. Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nin kazananı ise 21 Haziran'da düzenlenecek kapanış ve ödül töreninde açıklanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top