Hesabım
    İlk Kez Star Wars Kutlamaları İptal Edildi!

    Coronavirüs salgını nedeniyle Star Wars kutlaması yapılmayacak.

    Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Star Wars kutlamaları bu yıl resmi olarak iptal edildi. Coronavirüs salgını nedeniyle etkinliği iptal eden şirket bu konuda açıklama yaptı. Anaheim Kongre Merkezi bu yıl boş kalacak gibi görünüyor.

    Star Wars kutlamaları her yıl belirlenen bir tarihte yapılıyordu. Son olarak da 2019'un Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmişti. Ancak 2020'nin Nisan ayı coronavirüs salgınının en kötü sonuç verdiği aylardan biriydi. Bu nedenle etkinliğin Ağustos'ta yapılması uygun görülmüştü. Şimdi ise alınan yeni bir kararla birlikte Star Wars kutlamaları tamamen iptal edildi. Konu hakkında şu açıklama geldi: "Star Wars kutlamalarında hayranların, katılımcıların, performans sergileyecek olanların, misafirlerin ve teknik ekibin sağlığı ve güvenliği bizim önceliğimiz. COVID-19'un küresel etkisine ve yerel ve eyalet yetkilileriyle son olarak yayınlanan güvenlik kurallarını konuşmamıza bağlı olarak 2020 Star Wars kutlamalarını iptal etme kararı vermek zorundayız."

    1999 yılından bugüne devam eden Star Wars kutlamaları etkinliği 27 ile 30 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecekti. Ancak yeni karara göre 18 ile 21 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu durumda önümüzdeki yılın da atlandığı görülüyor.

    Bu sırada Star Wars dünyası geliştirilmeye devam ediliyor. Hollywood, coronavirüs ile başa çıkma amacıyla yeni kurallar koydu. Ancak bu kuralların prodüksiyonların devamlılığı için ne kadar yararlı olacağı bilinmiyor. Artık kalabalık çekimler yapılamayacak, küçük bir kamera arkası ekibiyle çalışılacak ve herkesin sağlık durumu sürekli olarak kontrol edilecek. Tabii Amerika'da daha fazla beklemek istemeyen film ekipleri farklı ülkelerdeki stüdyolara çoktan gitti. Tüm bunların sektöre etkisini önümüzdeki yıl içerisinde göreceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top