Hesabım
    Oscar Ödüllü "Hair Love"ın Yönetmeni, Warner Bros ile Anlaşma İmzaladı

    Warner Bros, siyahi sanatçılara daha fazla imkan vermek istiyor.

    92. Akademi Ödülleri'nde animasyon kategorisinde En İyi Kısa Film ödülünün sahibi olan Hair Love, yönetmen Matthew A. Cherry'ye yeni kapılar açmış gibi görünüyor. Amerika'da son zamanlarda yaşanan toplumsal olaylar, Warner Bros'u harekete geçirdi. Siyahilerin sinema ve televizyon sektöründe daha görünür olması için Warner Bros, Matthew A. Cherry ile anlaşma imzalayarak ilk adımı attı. Anlaşmaya göre Cherry, farklı platformlar için birden fazla proje üretecek.

    Warner Bros ile çoklu anlaşmaya imza atan Oscar ödüllü yönetmen Matthew A. Cherry, şu açıklamada bulundu: "Bu heyecan verici yeni kapasite için Warner Bros Televizyon ailesine katılma konusunda heyecanlı olmaktan çok daha ötedeyim. Siyahilerin sektörde yaratıcı olmaları için çok önemli bir zamandayız. Ve ben etkili projeler yaratıp topluluğumuzdaki diğer marjinal seslerle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum." Yönetmenin yeni projeleri konusunda şu anda bir detay bulunmuyor.

    Oscar ödülü alan Hair Love, bir baba kızın hikayesini anlatıyordu. Annesi kaybeden küçük bir kızın babası ile birlikte yaşamasını konu edinen Hair Love'da, kızın annesinin yokluğuna alışma sürecini izledik. Geçtiğimiz yıl bu kategoride Hair Love'ın karşısında yarışan filmler Memorible, Kitbull, Sister ve Dcera filmleri bulunuyordu.

    Bu yıl coronavirüs salgını nedeniyle Akademi Ödülleri'nin ertelenmesine karar verildi. Her yıl geleneksel olarak Şubat ayı içerisinde düzenlenen Oscar Ödülleri, 2021 yılında Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Ayrıca birkaç aydır sinema salonları tamamen kapalı. Şimdilerde sinemalar yeniden açılıyor. Ancak bu durumun ne kadar süreceği ve ne gibi değişikliklere neden olacağı bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top