Hesabım
    Altın Küre Ödül Töreni Şubat Ayına Ertelendi

    Oscar'dan sonra Altın Küre Ödülleri de ertelendi..

    2021 yılında düzenlenip, 2020 filmlerinin ve dizilerinin ödüllendirileceği Altın Küre Ödül Töreni, 93. Akademi Ödülleri'nden yaklaşık sekiz hafta önce, 28 Şubat'ta gerçekleşecek. Hollywood Yabancı Basın Derneği duyuruyu pazartesi sabahı yaptı ve töreni ertelediğini duyurdu. Sadece bir hafta önce, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 93. Akademi Ödülleri yayınının 25 Nisan 2021'e kadar iki ay ertelendiğini açıklamıştı.

    Dernek, “Hem yurtiçi hem de uluslararası film ve televizyon yapımlarına uyum sağlamak için HFPA, uygunluk, oy verme süresi ve gözden geçirilmiş adayların duyuru zamanlaması konusunda önümüzdeki haftalarda daha fazla rehberlik sağlayacak." açıklamasında bulundu. Yeni tarih, Oscar oylama sürecinin 5 Mart'tan bir hafta sonra başlaması nedeniyle, Altın Küre sonuçlarının Oscar adaylığı oylamasını etkileyebileceği anlamına geliyor. Altın Küre genellikle takvim yılının ilk ya da ikinci pazar günü düzenleniyor. Bu yılki tören 5 Ocak'ta yapıldı ve HFPA altı gün sonra Tina Fey ve Amy Poehler'in 2021 törenlerine ev sahipliği yapacağını duyurdu.

    HFPA, yeni bir format ya da detay hakkında şimdilik açıklama yapmadı ama törenin NBC'de, Beverly Hills'deki Beverly Hilton'dan canlı yayınlanacağını bildirdi. Ödüller, Hollywood'u uluslararası satış noktaları için kapsayan yaklaşık 85 gazeteciden oluşan bir grup tarafından oylanarak veriliyor. Buna karşılık, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin yaklaşık 8.500 üyesi Oscar'lar için oy kullanıyor. Geçtiğimiz hafta bir başka ödül sezonu değişikliği de BAFTA Ödülleri'nden gelmişti. İngiliz Akademisi, duyuru sonrasında 2021 yılındaki film ödüllerinin tarihini Oscar'lardan iki hafta önceye, 11 Nisan'a taşıdı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top