Hesabım
    Leonardo DiCaprio, Barry Jenkins ve Netflix, "Virunga" Belgeselini Filmleştirmek İstiyor

    Virunga belgeseli film mi olacak?

    Oscarlı yönetmen Barry Jenkins, yıldız oyuncu Leonardo DiCaprio ile birlikte Netflix iş birliğiyle Virunga belgeseline film uyarlaması yapmak istiyor. Belgesel film, gorilleri korumak için tüm yaşamlarını öne süren insanların hikayesini konu ediniyordu. Şimdi ise bir film uyarlaması için harekete geçildi.

    2014 yapımı Oscar adayı Virunga belgeseli, uzun metraj Netflix filmi olarak geliştiriliyor. Filmin yapımcıları arasında If Beale Street Could Talk ve Moonlight filmlerinin Oscarlı yönetmeni Barry Jenkins ile The Revenant sayesinde Oscar'a layık görülen Leonardo DiCaprio bulunuyor. Virunga belgesel filmi, Afrika'nın en ünlü milli parklarından birinde yaşayan nesli tükenmekte olan gorilleri konu ediniyor. Doğu Kongo ormanının derinlerinde bulunan Virunfga milli parkı, dünya üzerinde biyolojik çeşitliliğin en fazla olduğu yerlerden biridir. Ama burada yalnızca birkaç kişiden oluşan bekçi ekibi vardır. Aralarından biri eski bir çocuk asker, biri eski bir goril bakıcısı, biri de özel koruma görevlisidir. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Virunga, buradaki kaynakları elde etmeye çalışan silahlı güçler tarafından tehlike altında bulunuyordur.

    Orijinal belgesel film Virunga'nın yönetmenliğini Orlando von Einsiedel üstleniyordu. Eleştirmenlerden oldukça yüksek puanlar alan Virunga belgeseli, En İyi Belgesel kategorisinde Oscar adayı olmuştu. Şimdi ise geliştirilecek olan uzun metraj film merakla bekleniyor. Leonardo DiCaprio'nun doğal yaşamı korumak adına kamuyu bilinçlendirmek amacıyla yapılan birçok belgesele yapımcı olarak dahil olduğu biliniyor. Ayrıca yine çevreyi korumak için birçok bağışta da bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top