Hesabım
    Sony ve Netflix, Bazı Marvel Filmlerini Disney+'a Kaptırmıyor!

    Disney+, her Marvel ve Disney ortak yapımını platformda gösterime sokamıyor.

    Disney, Marvel ile ortak olarak geliştirdiği tüm Marvel filmlerini online streaming platformu Disney+'ta yayınlamaya çalışıyor. Ancak bazı önemli Marvel filmlerinin platformda yayınlanmasına izin verilmiyor. Nedeni ise o filmlerin haklarının Sony, Netflix ya da Universal'da olması.

    Disney, geçtiğimiz yıllardan itibaren dijital streaming dünyasına rakip olarak katılacağının sinyallerini vermeye başlamıştı. Öncelikle Netflix'te gösterime giren tüm Marvel dizilerinin birer birer fişini çekti. Bunun ardından da Netflix'te yayında olan Marvel filmlerinin yayından kaldırılma tarihlerini paylaştı. Geçtiğimiz Kasım ayında açılışını yapan Disney+, neredeyse tüm Marvel filmlerini kendi bünyesinde gösterime soktu. Ama neredeyse...

    2008 yılında vizyona giren ve Edward Norton'ı başrolüne alan The Incredible Hulk'ın hakları Universal'da bulunuyor. Ama zaten Disney - Marvel ortaklığındaki filmlerde Hulk'ı Mark Ruffalo canlandırdığı için bu filmin Disney+'ta yer almasının çok da önemli olmadığı söyleniyor. Ama sıra Spider-Man serisine geldiğinde işler değişiyor. Geçtiğimiz yıl, Spider-Man konusu Sony ve Disney arasında bir savaşa dönüşmüştü. Sonunda da Peter Parker ile birlikte Tom Holland'ın Disney ile yollarını ayırıp tamamen Sony'ye geçiş yapmasına karar verildi. Yani zaten karakterin ve filmlerin hakları Sony'de bulunuyor. Spider-Man: Homecoming ve Spider-Man: Far From Home'un Disney+'ta uzun süre daha gösterilemeyeceğini söyleyebiliriz.

    Paul Rudd ve Evangeline Lilly'nin başrolünde bulunduğu Ant-Man filmleri şu anda Netflix'te gösteriliyor. Ama bunun anlamı sonsuza kadar orada kalacakları değil. Disney, filmleri 14 Ağustos'tan itibaren kendi platformuna aktarıp Netflix'ten kaldırtacak. Bu sırada da Disney'in Netflix'ten kaldırdığı dizilerden biri olan Daredevil için yeniden harekete geçme ihtimali bulunduğu konuşuluyor. Ancak henüz resmi bir açıklama gelmedi.

    Streaming savaşlarında nabız HBO Max'in dahil olmasıyla daha da hızlandı. HBO Max, en iddialı dizilerini gösterime sundu ve orijinal içerikler üretebilmek için harekete geçti. İddialı yapımları arasında Game of Thrones'tan Aquaman'e birçok önemli yapım bulunuyor. Ayrıca Zack Snyder kurgulu Justice League'in gösterime girmesiyle iyice işler kızışabilir gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top