Hesabım
    Netflix, Siyahi Topluluklara Destek Olmak İçin Harekete Geçti

    Netflix'ten siyahilere destek!

    Amerika'da gittikçe yükselen Black Lives Matter protestolarına bir destek de Netflix'ten geldi. Şirket, aldığı bir karar ile tüm nakit parasını siyahi topluluklar tarafından yönetilen bankalara devredecek. Böylelikle ülke genelinde yapılan ırkçılığın biraz da olsa önüne geçmeyi ve topluluğu güçlendirmeyi hedefliyor.

    Coronavirüs salgını sırasında işsiz kalan saatlik emekçilere büyük destek sağlayan Netflix, şimdi de siyahi ırkçılığına karşı destek sunmak istiyor. Netflix'in blogu üzerinden bu konuda açıklama geldi: "Irksal eşitlik konusunda bağlılığımızın bir parçası olarak, anlayışı harekete dönüştürüyoruz. Netflix'e ait olan naktin bir kısmını Amerika'da siyahi odaklı enstitülere ve organizasyonlara aktarmamız, bu topluluklardaki insanların çalışmalarına daha fazla sermaye olabilir ve boşluklar azalabilir." 

    Bilinenlere göre siyahi topluluklarının dahil olduğu sermayeli organizasyonlar ya da bankalar Amerika'daki kuruluşların yalnızca %1'ini oluşturuyor. Netflix bu durumdan yola çıkacak 25 milyon doları Black Economic Development Initiative'e (Siyahi Ekonomi Kalkınma Girişimi) yatırma kararı aldı. Ayrıca 10 milyon dolar daHope Credit Union'a aktarılacak.

    Netflix'in yanı sıra Hollywood'dan birçok ünlü isim de Black Lives Matter hareketine ve siyahi kuruluşlara destek vermişti. Bu isimler arasında Angelina Jolie, Brad Pitt, Blake Lively, Ryan Reynolds, John Legend, Chrissy Teigen, Janelle MonaeSeth Rogen, Leonardo DiCaprio gibi yıldızlar bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top