Hesabım
    İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma Tarihleri Açıklandı!

    39. İstanbul Film Festivali, açık hava sineması hazırlıkları yapıyor.

    Bu yıl 39. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması tarihleri resmi olarak açıklandı. Duyurulanlara göre bu tarihler 17 ile 28 Temmuz arasında olacak. Gösterimler, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde açık hava sineması kurularak gerçekleştirilecek.

    39. İstanbul Film Festivali için gecikmeli de olsa hazırlıklar hızla sürdürülüyor. Coronavirüs salgını nedeniyle Nisan ayından Temmuz ayına alınan festivalin Ulusal Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması için tarih verildi. Açıklamalara göre 17 ile 28 Temmuz tarihleri arasında gösterimler gerçekleştirilecek.

    İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma filmleri:

    Bu yıl, İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarışma Jürisi Mahmut Fazıl Coşkun başkanlığında filmleri değerlendirecek. Ayrıca yapımcı Sevil Demirci, oyuncu Berk Hakman, görüntü yönetmeni Deniz Eyüboğlu Aydın ve yazar Hakan Bıçakçı da jüri üyeleri arasında yer alacak. 27 Temmuz'a kadar gösterimi Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nde açık hava sinemasında yapılacak olan filmlere ödülleri 28 Temmuz'da takdim edilecek. Tören, Sakıp Sabancı Müzesi'nin terasında düzenlenecek.

    39. İstanbul Film Festivali kapsamında Selçuk Metin'in yönetmeni olduğu Metin Akpınar belgeseli "İyi Ki Yapmışım", dünya prömiyerini yapacak. Prömiyere Akpınar da katılacak. Festivalin geri kalan filmleri Filmekimi ile birlikte Ekim ayında gösterime girecek. Program, ilerleyen tarihlerde paylaşılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top