Hesabım
    Beklentilerin Çok Üstüne Çıkan Marvel Filmleri

    Bu filmler beklediğimizden iyi çıktı...

    Marvel Sinematik Evreni ve bu evren ile birlikte yaratılanlar son dönemlerde popüler kültürün en önemli bölümünü oluşturuyor. Daha önceleri çizgi roman ve geek kültürü birer alt kültür sayılırken bir anda çizgi roman uyarlamalarının inanılmaz derecelerde ilgi görmeye başlaması, film şirketlerinin ilgisini üzerine çekmişti. Tabii Disney bu konuyu çok iyi kullandı ve tüm kahramanları bir araya getiren filmler inşa etti. Öyleydi ki, Avengers filmini izleyebilmek için öncelikle kahramanların solo filmlerini izlemek gerekiyordu.

    Yani süper kahraman evreninin hayran ya da izleyici kitlesinin katlanarak artması sağlanacaktı. Disney ve Marvel bu konuda son derece başarılı oldu. Öncelikle yalnızca klasik kahramanlık hikayeleriyle karşımıza çıktı. Ama sonra o sıradan kahramanların karşısına güçlü fikirleri olan başka kahramanlar geçti. İyiler birbiriyle savaştı, 'kahramanlık' kavramının içindekiler boşaltıldı ve yerine yeni bilgiler geldi. Bu kez bu konuda daha gri bir çizgide görülmeye başladı. Artık devir iyi adam-kötü adam devri değildi. Zaman zaman yalnızca popüler kültür hayranlarını değil, sanat sineması ya da tür sineması sevenlerin de ilgisini üzerine çekti.

    Bizler de, aslında haklarında hiçbir beklentiye sahip olmadığımız, izledikten sonra tüm fikirlerimizi değiştiren ve Marvel dünyasını farklı bir çizgiye götüren çizgi roman uyarlaması filmleri seçtik. İşte bize göre en çok beklentilerin üstüne çıkan filmler!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top