Hesabım
    "Tenet" Bir Kez Daha Ertelenecek Mi?

    Koronavirüs dalgalanması sebebiyle tahminler olumsuz..

    Sinema salonları Christopher Nolan’ın “Tenet”ine kurtarıcı gözüyle bakıyorlarsa büyük ihtimal kötü bir haber onları bekliyor olabilir. MKM Partners'ın önde gelen endüstri analisti Eric Handler, yeni COVID-19 sayısının artması nedeniyle “Tenet”in planlandığı gibi 12 Ağustos'ta açılması ihtimalinin çok düşük olduğunu tahmin eden yeni bir not yayınladı. Bu tahminde, Texas, Florida ve California gibi büyük pazarlardaki vaka artışlarının önemli rol aldığını da belirtti. Ayrıca; Big Apple'daki sinema salonlarının bir süre daha kapalı kalacağını ve kitleleri ne zaman tekrar karşılayabileceklerine dair net bir belirtinin olmadığı da yine tahminlerde yer alıyor.

    Dolaşan söylentilere göre, “Tenet”in vizyon tarihi ve ağustos ayında piyasaya sürülmesi planlanan Disney’in “Mulan” filminin vizyonunun bir kez daha ertelenme duyurusu yakın zamanda açıklanacak. ABD'deki Koronavirüs vakalarının yükseldiği ve önceki kriterleri paramparça ettiği göz önüne alındığında, sektörde büyük canlanmaya ilişkin yaygın bir kötümserlik var. AMC ve Regal gibi sinema salonu zincirleri, ek temizlik ve mekanlarında zorunlu sosyal mesafe uygulama gibi yeni güvenlik önlemlerini açıkladı ama sağlık uzmanları barlar ve restoranlar gibi iç mekan eğlencelerinin salgına olumsuz anlamda katkıda bulunduğuna inanıyorlar.

    Bahsi geçen sinema zincirlerin çoğu, Handler'ın notunda ima ettiği gibi ağır borç yükleriyle de uğraşmak durumundalar. AMC, kısa süre önce bilançosunu geliştirmek için borcunu yeniden planlandırdı. Handler, “Geniş bir yeniden açılış olana kadar odak nakit akışına dönmelidir. Kısa vadeli görünüm, sinema salonlarının yeniden açılabilme konusundaki belirsizlik ve film stoklarının da yetersiz oluşunu gösteriyor." dedi.

    Handler ayrıca, 2020 gişe gelirleri için tahminini düşürerek, %60 - %70 arasında bir önceki tahmininden daha kötü obir beklentiye sahip olduğunu açıkladı. Handler, “Yılın ikinci yarısı için, üçüncü çeyrek ve dördüncü çeyrek gişe hasılatını da beklentilerin iki katı düşürebiliriz." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top