Hesabım
    31. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin Afiş Tasarım Yarışması Sonuçlandı

    Festival, 31. kez sinemaseverlerle buluşacak.

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlenen ve pandemi nedeniyle ertelenen Ankara Uluslararası Film Festivali 3-11 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sosyal mesafe kurallarına uyularak düzenlenecek festivalin afiş tasarım yarışması nise sonuçlandı ve bu seneki afiş belirlenmiş oldu.

     Afiş Tasarım Yarışmasına toplam 318 eser başvurdu ve jüri, aralarından birini festival afişi olarak belirledi. Jüride, Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu (Koç Üniveristesi, VEKAM), Aziz Yayla (Reklamcı), Ekin Kılıç Ezer (Grafik Sanatçısı, Öğretim Görevlisi), İnci Demirkol (Festival Başkanı), İrfan Demirkol (Dünya KİV Başkanı) yer alıyordu ve yaptıkları seçimle Esin Güler’in eserini 31. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin afişi olarak belirlediler.

    Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik bölümünde okuyan 1998 doğumlu katılımcı Esin Güler afişi tasarlarken neler hissettiğini ise şöyle açıkladı: “Afişimi tasarlarken, izlenilen her filmin, seyircinin gözlerinden başka bir filme kaydolduğunu düşünmüştüm. Seyircinin gözleriyle birlikte fırlamış filmleri illüstre ederek dolu dolu geçmesini beklediğim festivale göndermede bulunmuştum.”

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen festivalde Ulusal Yarışmalar ve Dünya Sineması filmleri gösterimleri yapılacak. Kızılay Büyülü Fener Sinemaları’nda yapılacak bu gösterimlerde en büyük üç salon kullanılacak. %100 temiz hava atmosferine sahip olacak salonlara maskesiz kimse alınmayacak, yiyecek içecek sokulmayacak ve %50 kapasite kadar bilet satılacak. Daha sağlıklı bir kontrol amacıyla gösterim günlerinde 14:00, 17:00, 20:00 olmak üzere 3’er seans düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top