Hesabım
    Güney Kore Filmi 'Peninsula', Pandemiye Rağmen Gişede Yüzleri Güldürüyor

    Pandemi sonrasın ilk kazanan film Peninsula oldu.

    Güney Koreli film yapımcısı Yeon Sang-Ho'nun, 2016 kült zombi aksiyon filmi Train to Busan'a çektiği devam filmi "Peninsula", ön tahminlerine göre, önemli ve ilham verici bir başarıyla, uluslararası çıkışında 20 milyon dolar gişe elde edecek. Bu durum, kapasite kısıtlamalarına ve Koronavirüsün devam eden endişelerine rağmen Güney Kore'de 13 milyon dolar kazanım anlamına geliyor. Filmin seçkin Asya pazarlarındaki güçlü performansı, devam eden Koronavirüs krizinin ortasında film sektörü için iyi bir haber. 

    Film, hafta sonu boyunca Tayvan dahil olmak üzere dört Asya pazarında gösterime başladı. ABD'de sinemalar kapalı kalırken, dünyanın birçok bölgesindeki salonlar yeniden açılıyor. Tabii kademeli oturma gibi sosyal mesafe önlemleri alarak. Yoen'in filmi, ilk üç gününde Asya pazarındaki 45 salondan 750.000 $ kazandı. Güney Kore'de bulunan 18 salondan ise 365.000 dolar elde etti. Bu sonuç, Imax'te Korece bir film için gelmiş geçmiş en iyi dördüncü açılış hasılatı anlamına geliyor. Tayvan'da ise, 10 Imax salonundan gelen bilgilere göre, bir Kore filmi için en iyi ikinci çıkışı olan 310.000 $ hasılat elde edildi.

    2016 yılında orijinal film, 140 milyon dolarlık küresel hasılatla göz kamaştırmıştı. Dört yıl sonra gelen devam filmi, felaketin harap ettiği topraklardan kaçmak için savaşan insanlar hakkında bir kıyamet sonrası filmi olarak tanımlanıyor. Her iki film de RedPeter Film ve Next World Entertainment'dan geldi.

    Avrupa gişesi de yavaş yavaş geri dönüyor. Hafta sonunda Russell Crowe'un gerilim filmi Unhinged Almanya'da görücüye çıktı. ABD'deki tiyatrolar ise 31 Temmuz'da açılacak ve en büyük beklenti, 12 Ağustos'ta Christopher Nolan'ın Tenet ve 21 Ağustos'ta Niki Caro'nun Mulan filmlerinin gösterime girmesi. Unhinged'in New York City ve tüm California da dahil olmak üzere, bir dizi önemli gişe pazarının belirsizliğini koruduğu ABD çıkışını ertelemesi bekleniyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top