Hesabım
    Korku ve Bilim-Kurgu Türlerini Bir Araya Getiren "Sputnik"ten Yeni Fragman!

    Alien'ı anımsatan Sputnik'ten yeni fragman yayında!

    Bir uzay gezgininin en büyük korkusu, büyük bir bilinmeyenle karşılaşmak olsa da, bazen Dünya'ya geri dönüldüğünde işler daha karışık olabilir. Buradan hareketle filmini çeken Rus yönetmen Egor Abramenko’nun ilk uzun metrajlı filmi “Sputnik”, usta yönetmen Ridley Scott klasiği “Alien”dan izler taşıyor.

    1980'ler atmosferinde kurulan “Sputnik”, bilim-kurgunun yanı sıra bir yaratık filmi özelliğini de taşıyor. İptal edilen 2020 Tribeca Film Festivali'nin resmi seçkisinde yer alan film, belirli salonlarda ve 14 Ağustos'ta IFC Midnight'dan gösterilecek. Filmden merak uyandırıcı yeni bir fragman yayınlandı.

    Filmde, tartışmalı yöntemleri nedeniyle, genç doktor Tatiana Yurievna (Oksana Akinshina) tıbbi ruhsatını kaybetmenin uçurumundadır. Yine de kariyerini kurtarabilir. Ordu tarafından işe alındıktan sonra Tatiana, Konstantin Sergeyevich'in (Pyotr Fyodorov), gizemli bir uzay kazasından kurtulan ve Dünya'ya benzersiz bir durumla geri dönen kozmonotu değerlendirmesi için göreve alınır. Kozmonotun içinde yaşayan, sadece gece geç saatlerde kendini gösteren bir şey var. Ordu bunun için dehşet planlar yapar. Tatiana, Konstantin'in öldürülmesini durdurmak istiyor ve yaratık için çözüm yolları arıyor.

    "Sputnik" galaksiler arası tehdidi içerirken, sorunlara çözüm arayan genç bir doktorun (Akinshina) çabalarına odaklanıyor. Bu da Ripley'in Sovyet dönemi Rusya'sına gelmesi gibi bir etki vaat ediyor. Oleg Malovichko ve Andrei Zolotarev tarafından yazılan “Sputnik”, Abramenko’nun 2017 yapımı kısa filmi “The Passenger”dan uyarlandı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top