Hesabım
    İki Oscar Ödüllü Efsane Aktris Olivia de Havilland, Hayatını Kaybetti

    Hollywood'un altın çağına damga vuran Havilland, 104 yaşında aramızdan ayrıldı..

    Hollywood’un Altın Çağ'ın son aktrislerinden, iki Akademi Ödülü sahibi ve “Rüzgar Gibi Geçti” filminin yıldızı Olivia de Havilland hayatını kaybetti. Havilland, Temmuz 1916 doğumluydu ve 104 yaşındaydı. Gazeteci Lisa Goldberg, Olivia de Havilland'ın Paris'teki evinde doğal nedenlerden öldüğünü söyleyen bir paylaşımla haberi duyurdu.

    De Havilland’ın eski avukatı Suzelle M. Smith, “Dün gece, dünya, uluslararası bir hazineyi kaybetti ve sevgili bir dostumu kaybettim. Paris'te huzur içinde öldü.” dedi. Çarpıcı oyuncu, 5 kez Oscar adaylığı kazandı ve bunların iki tanesinde heykelciği evinde götürmeyi başardı. 1940 yılında tarihin en önemli filmlerinden "Gone with the Wind"la ilk kez Oscar adayı olan ve sinema tarihine geçen oyuncu, 1942 yılında "Hold Back the Dawn"la yeniden aday oldu. 1947 yılına geldiğimizde ise Havilland "To Each His Own" filmindeki performansıyla ilk Oscar Ödülü'nü evine götürdü. 1949 yılında "The Snake the Pit" filmiyle yeni bir adaylık kazanan efsane oyuncu ertesi sene, "The Heiress" performansıyla ikinci Oscar'ını kazandı. Böylece, 40'lı yılları muhteşem bir şekilde geçirmiş oldu.

    Olivia de Havilland, 1980'li yılların sonuna kadar kariyerine devam etti ve 90'lı yıllarla birlikte Paris'te inzivaya çekildi. Başarılı oyuncu, 2003 yılında düzenlenen Oscar Töreni'nde Hollywood'a geri döndü ve herkesin karşısına çıktı. Dakikalarca ayakta alkışlanan Havilland, kendisi gibi efsane olan ve Oscar kazanan ünlüleri takdim etti. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top