Hesabım
    Hollywood, Türkiye'deki Kadın Cinayetlerine Karşı Siyah Beyaz Akımına Katıldı

    Hollywood'un güçlü kadın oyuncuları, Türkiye'deki kadın cinayetleri için seslerini çıkarıyor.

    Ülkemizde yaşanan insan hakları, kadın hakları ihlalleri, kadınlara ve canlılara karşı yapılan her türlü canilik, her yaşamın kutsal olduğu düşüncesine karşı gelişen tüm olaylar başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada yankıya neden oldu. 2016 yılında yurt dışında kansere karşı farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan siyah beyaz fotoğraf akımı, bu kez kadınlara karşı yapılan her türlü şiddetin farkındalığı için kullanılmaya başlandı. Önceleri ülkemizdeki kadınlar tarafından yayılan bu hareket, şimdilerde Hollywood ünlülerinin kulaklarına gitmiş bulunuyor.

    Yurt dışında geçtiğimiz günlerde siyah beyaz fotoğraf challenge'ı, yalnızca kadın gücünü belirtmek amacıyla yapılıyor ve kimse bu hareketin kaynağını bilmiyordu. Ancak Emmy Rossum, Eva GreenChristina Aguilera gibi yıldız isimlerin desteğiyle, siyah beyaz fotoğraf akımının esas amacı tüm dünyaya açıklandı. Televizyon, sinema, yayıncılık ve daha birçok sektörden kadın, güçlerini birleştirerek Pınar Gültekin'den söz etmeye başladı.

    Ayrıca bu akıma ülkemizden Arzum Onan, Azra Akın, Beren SaatFarah Zeynep Abdullah ve daha birçok isim katılım göstererek seslerini duyurdu. Challenge'ın amacı, haber yayıncılarının öldürülen kadınların fotoğraflarını siyah beyaz olarak yayınlamalarını vurgulayarak ortaya çıktı. İşte ülkemizden dünyaya doğru yayılan o challenge ve ünlülerin sözleri...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top