Hesabım
    Peter Dinklage ve Haley Bennett'lı "Cyrano" Müzikali, Joe Wright Filmi Oluyor

    Joe Wright'ın yeni filminden ayrıntılar geldi.

    Parisli şair Savinien Cyrano de Bergerac'ın hikayesini anlatan müzikal tiyatro oyunu Cyrano de Bergerac, filme uyarlanıyor. Başarılı yönetmen Joe Wright, sağlam bir kadroyu arkasına alarak müzikal filmiv Cyrano olarak hayata geçirecek. Açıklananlara göre filmin haklarını MGM devralmış bulunuyor.

    Pride & Prejudice, Atonement, Darkest Hour, Hanna gibi önemli yapımların yönetmen koltuğunda bulunan Joe Wright'tan müzikal bir film projesi geliyor. Deadline'ın haberine göre Cyrano de Bergerac tiyatro oyunu aynı kadroyla birlikte sinemaya taşınacak. Duyurulanlara göre Cyrano filminde, tiyatro oyununda canlandırdığı başrolle birlikte Peter Dinklage; Roxanne rolüne geri dönecek olan Haley Bennett yer alacak. Ayrıca Brian Tyree Henry ve Ben Mendelsohn da filmde rol alacak.

    Müzikal oyun Cyrano de Bergerac, Broadway'in yanı sıra geçtiğimiz yıl Daryl Roth Tiyatrosu'nda izleyici karşısına çıkmıştı. Oyunu, Dinklage'ın eşi Erica Schmidt, Edmond Rostand'ın yazdığı orijinal eserden uyarlamıştı. Orijinal tiyatro oyunu şair Savinien Cyrano de Bergerac'ın gerçeklere dayanan hikayesini konu ediniyor. Bir silahşör olan Cyrano, kuzeni Roxanne'e aşıktır. Ancak kendini beğenmediği için bunu dile getiremez. Roxanne ise başka bir silahşör olan Christian'a karşılıklı olarak aşıktır ve ikili, Cyrano'dan aralarındaki haberleşme için yardım isterler. Bir süre sonra Christian, aşk mektuplarının tamamını kendi ağzından Cyrano'ya yazdırmaya başlar. Cyrano aynı zamanda Christian'dan habersiz bir şekilde mektup yazmayı sürdürür. Ancak Christian ve Roxanne hiçbir zaman kavuşamaz. Aynı zamanda Cyrano da iki aşık kadar bahtsızdır.

    Joe Wright yeni bir projeye geçiş yaptı, ancak henüz son filmi The Woman In The Window izleyicileriyle buluşamadı. Son olarak filmin Netflix'e devredildiği açıklandı. Cyrano'nun hakları ise şimdilik MGM'de bulunacak. Yönetmen ayrıca Tom Hanks başrollü In The Garden of Beasts filmi için de hazırlıklarına başlayacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top