Hesabım
    Tom Hanks, Robert Zemeckis'in Pinokyo Filminde Gepetto Olabilir

    Tom Hanks ve Robert Zemeckis, anlaşmaya çalışıyor.

    Usta oyuncu Tom Hanks'in başarılı yönetmen Robert Zemeckis ile yeni Pinokyo filmi için görüşme yaptığı duyuruldu. İkili, 20 yıl kadar önce Forrest Gump filminde birlikte çalışmıştı. Eğer anlaşma gerçekleşirse Hanks, Gepetto Usta rolünü üstlenecek.

    Son olarak Beautiful Day in the Neighborhood filminde karşımıza çıkan usta oyuncu Tom Hanks, Robert Zemeckis ve senarist Chris Weitz ile görüşme aşamasında bulunuyor. Pinokyo filmi için yapılan görüşmeler henüz çok erken bir aşamada, yani anlaşma yapmaktan uzakta. Zemeckis ve Hanks daha önce de Forrest Gump, The Polar Express ve Cast Away filmlerinde birlikte bir çalışmaya imza atmışlardı. Tüm bu filmler ikiliye birçok Oscar ile Golden Globe ödülü ve adaylığı getirmişti.

    Yeni Pinokyo filmi klasik hikayeyi konu edinecek. Gepetto Usta'nın ahşaptan yaptığı ve büyülü bir şekilde canlanan çocuk, gerçek bir insan olma hayalleriyle yaşıyordur. Ayrıca Gepetto ile de gerçek bir baba oğul ilişkisinin olmasını istiyordur. Masallarda olduğu gibi Pinokyo'nun her yalan söylediğinde burnu uzuyor ve Gepetto'yu hayal kırıklığına uğratıyordur.

    Orijinal Pinokyo hikayesi, 1833 yılında Carlo Collodi'nin kaleme aldığı The Adventures of Pinocchio'ya dayanıyor. İlk Pinokyo filmi 1940 yılında izleyicileriyle buluşmuş ve iki Akademi Ödülü'nün sahibi olmuştu. Robert Zemeckis'in yanı sıra Guillermo Del Toro da bir Pinokyo filmini hayata geçirmek için hazırlanıyor. Del Toro, Pinokyo ve Gepetto için seçim yapmadı. Ancak Jiminy Crickett için Ewan McGregor ile anlaşma imzaladı.

    Robert Zemeckis imzalı Pinokyo için ne zaman harekete geçileceği henüz bilinmiyor. Coronavirüs salgını yoğun bir şekilde devam ettiği sürece de vizyon tarihi için kesin bir şekilde konuşulamayacağı düşünülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top