Hesabım
    "Bir Düş Gördüm", Festival Yolculuğuna Başlıyor!

    Murat Çeri ile TRT ortak yapımı Bir Düş Gördüm, festival yolculuğuna başlıyor.

    Murat Çeri'nin yönetmen koltuğuna oturduğu Bir Düş Gördüm filminin, dünya prömiyerini 5. Scandinavian Uluslararası Film Festivali ile yapacağı resmi olarak duyuruldu. Bir Düş Gördüm, festivalin yarışma filmleri arasındaki yerini alacak. 5. Scandinavian Uluslararası Film Festivali, Ağustos ayının sonlarında Finlandiya'da gerçekleştirilecek.

    Bir Düş Gördüm filminin konusu ise şöyle: Bir Düş Gördüm, trafik kazası geçiren bir çocuğun hayatına odaklanıyor. 9 yaşındaki Tarık’ın hayatı ailesiyle birlikte geçirdiği trafik kazasının ardından altüst olur. Tarık kazada babasını kaybederken annesi de komaya girer. Kaza sonucu hafızasını kaybeden Tarık’ın geçmiş hayatıyla tek bağı gördüğü düşlerdir. Kazanın ardından köydeki dedesinin yanına giden Tarık, yeni hayatına alışmaya çalışırken gördüğü düşlere tutunmaya çalışır.

    Dram filmi Bir Düş Gördüm, bir TRT ortak yapımı olarak hayata geçirildi. Uluslararası adıyla In My Dreams olarak bilinen filmin 5. Scandinavian Uluslararası Film Festivali'nde rakip olacağı filmler arasında ünlü yönetmen Mohsen Makhmalbaf'ın Marghe and Her Mother'ı; Mykhailo Illienko'nun Toloka filmi; Ignacio Vilar'ın Maria Solinha filmi gibi yapımlar bulunuyor.

    Bir Düş Gördüm'ün oyuncu kadrosunda Nevzat Yılmaz, Harun Reha Pakoğlu, Ferda Işıl, Recep Çavdar, İsmail Hakkı, Nurdan Albamya, Mustafa Halazaroğlu, Emin Yalçın, Fatih Dokgöz, İsmail Kavrakoğlu, Furkan Aydın Çelik, Muhammed Emir Balcı, Muhammed Yakup Baybars ve Yusuf Ekinci bulunuyor.

    5. Scandinavian Uluslararası Film Festivali, 22 ile 26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top