Hesabım
    "Harry Potter ve Felsefe Taşı", Çin Sinemalarını Canlandırdı!

    Harry Potter ve Felsefe Taşı, Çin'de yeniden gösterime girdi.

    Dünyayı çalkalayan coronavirüs salgınının ardından en hızlı toparlanan ülkelerden biri, virüsün çıkış noktası olan Çin oldu. Çin sinemaları, dünyanın geri kalanı virüsle mücadele ederken açılmaya başlamıştı. Salon sahipleri özellikle izleyicileri çekebilmek için yeni filmler yerine, dünyaca ünlü yapımları göstermeyi tercih etti. Bu yapımlardan biri de Harry Potter ve Felsefe Taşı oldu. Film, Çin'de 16.000 salonda gösterilerek 13.6 milyon dolarlık gişe hasılatı elde etti.

    Çin sinemalarının kazancının bu hafta, önceki haftalara göre artış gösterdiği görülüyor. Harry Potter ve Felsefe Taşı da buna yardımcı olan filmlerden biri. Film, 16.000 normal sinema salonunda, 594 IMAX salonunda gösterimini yaptı. Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın yanı sıra Will Smith ve Martin Lawrence başrollü Bad Boys For Life, Christopher Nolan'ın en iyi filmlerinden biri olan Interstellar gibi popüler yapımlar da sinemaların kurtarılmasına yardımcı oldu.

    Asya'nın lider sinema şirketlerinden biri olan Artisan Gateway'in yaptığı açıklamaya göre, sinemaların karı geçtiğimiz yıla kıyasla %92 azaldı. Ancak kazancın gittikçe iyileştiği söyleniyor. Türkiye için henüz yeni gelişmeler bulunmuyor. Sinemalar açıldı, ancak sınırlı sayıda izleyici sinemalara gitmeye cesaret edebiliyor. Salonların tamamı henüz hizmet sunmuyor. Önümüzdeki haftalarda vizyona girecek olan Tenet gibi büyük beklentili yapımların ardından ülkemizdeki sinemaların geleceği anlaşılacak gibi görünüyor.

    Çin'de son zamanların en fazla izlenen filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı, ilk kez 2002 yılında izleyici karşısına geçmişti. Filmin gişe gücünü kullanan streaming platformları bulunuyor. HBO Max, açılışında birkaç ay boyunca Harry Potter serisini gösterime sokmuştu. Böylece izleyici çekmeyi başarmıştı. Bunun ardından Peacock'un da seriye bir süre ev sahipliği yapacağı açıklanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top